Myšlenka na hattrick byla, důležitější je však týmový úspěch, má jasno Jakub Navrátil

Petr Martínek
O L O M O U C - Utkání 3. kola proti Karlovým Varům nabídlo turbulentní vývoj. Střelecký účet kohoutů otevřel dvěma góly útočník Jakub Navrátil, který svými trefami nakonec nasměroval Olomouc ke třem bodům po výhře 4:3.

FOTO: Daniel Klement

V zápase mohli diváci vidět tři obraty. Karlovy Vary nejprve vedly, ale v průběhu druhé části vstřelil dva góly Jakub Navrátil. Energie pak otočila skóre z 1:2 na 3:2, avšak z 2:3 na 4:3 se totéž povedlo Moře. „Byl to zápas nahoru dolů s dobrým koncem pro nás. Myslím, že diváci se určitě nenudili, ale trošku jsme si to pokazili našimi fauly. Kvůli nim jsme soupeři nabídli přesilovku 5 na 3, při které se mu povedlo skórovat. Pak naštěstí chybovaly i Vary. Měli jsme k dispozici přesilovku, kterou jsme proměnili. Za tři body jsme určitě rádi,“ zahájil Jakub Navrátil své povídání.

Olomoucký forvard dvěma góly nastartoval Moru k zisku tří bodů, od hattricku tedy nebyl daleko. „Někde v hlavě jsem tu myšlenku měl, důležitější však pro mě byla výhra a týmový úspěch. I tak jsem moc rád, že to tam padlo a doufám, že to tak bude pokračovat. Dva góly jsem dal naposledy v Brně, ale už nevím, kdy přesně to bylo,“ zavzpomínal rodák z Přerova.

Navrátil se prosadil v 31. a 39. minutě, v obou případech byl ve správný čas na správném místě. „U první branky to byla situace 2 na 1, na mě akorát bylo to tam dorazit. U té druhé branky si už nevzpomínám, kdo přesně mi to tam nahrál. Měl jsem za to, že se stihne brankář přesunout. Spíše jsem si říkal, že někomu nahraji. Když tam však gólman nebyl, vystřelil jsem a padlo to tam,“ popsal obě situace.

Při signalizovaném vyloučení Jakuba Orsavy se dalšího prohřešku dopustil právě Navrátil. V jeden moment tak oba hokejisté na trestné lavici nervózně přihlíželi dvojitému oslabení svého týmu. „Vyčítám si to. Šel jsem tam špatně a vznikl z toho tak zbytečný faul. Varům se z toho povedlo srovnat, nesmyslný faul z mé strany,“ posteskl si člen třetí formace.

Za stavu 2:3 stála před Olomoucí velká výzva. „V tu chvíli nás to srazilo. Vyrovnání nás ale vrátilo do hry, dodalo nám sebevědomí a poté jsme si šli za výhrou. Nakopl nás předtím i Honza Knotek, když shodil rukavice. Po konci utkání si normálně podali ruce, tak to má být,“ konstatoval Navrátil.

Po dvou brankách ve dvou zápasech se olomoučtí střelci postarali proti Západočechům hned o čtyři přesné zásahy. „Já doufám, že dnešní zápas nám v tomto dodal sebevědomí,“ věřil hráč s číslem 88 na dresu.

Tři obraty v jednom zápase jsou poměrně vzácným úkazem. Kdy zpovídaný Navrátil zažil takový duel naposledy? „Pravděpodobně když jsem se někdy díval v televizi na NHL. Ale abych to takhle zažil na ledě? To spíše ne,“ uzavřel.