Sráží nás koncovka. Na zlepšení pracujeme, snad se to v dobré obrátí, věří Pavel Musil

Petr Martínek
P R A H A - Ne nadarmo je Sparta Praha v tabulce první, svou sílu ukázala i proti olomouckým kohoutům. Pražané, kteří zažívají nejlepší start do sezóny za posledních 20 let, si poradili s Morou 4:0. O utkání promluvil útočník Pavel Musil.

Zatímco ve středu to proti Třinci jen těsně nevyšlo, páteční utkání v O2 areně bylo jednoznačnější. „Ty dva zápasy se lišily dle jednotlivých třetin. V té první to na Spartě bylo dobré, ovšem další dvě se nepovedly tak, jak bychom si přáli. Proti Třinci to bylo naopak. Ve výsledku nemáme z obou utkání ani bod. Sráží nás koncovka, na zlepšení pracujeme a snad se to v dobré obrátí,“ doufal po utkání v Praze Pavel Musil.

V první třetině se Mora efektivně bránila soupeřovým přesilovkám, navíc daleko od gólu nebyl polský útočník Aron Chmielewski, který trefil tyč Kovářovy branky. Bezgólové skóre se v dalším průběhu udržet nepovedlo. „Myslím si, že od druhé třetiny na nás víc vlétli. Nechci srovnávat jejich kádr s našim, ale my to musíme urvat nějakou urputností a bojovností. Když nemáme souboje, tak nás ty lepší týmy prostě hokejově přejedou,“ pověděl Musil.

„Zatím se zdá, že celou sezónu máme proti sobě vynikající gólmany, kromě přípravy,“ hořce se usmál forvard s číslem 87 na zádech. „Pracujeme na tom v tréninku, ale věřím, že pár kluků teď nějaké góly dá a ze všech to nějakým způsobem spadne. Doufám, že to bude o jednom zápase, kdy nám to tam trošku napadá,“ pokračoval.

Po dvou dvacetiminutovkách byla dvoubranková ztráta ještě přijatelná, třetí gól Pražanů po minutě a půl však změnil obraz hry a uvedl domácí do větší pohody. „Nechci tento moment označovat za rozhodující, ale Sparta byla celkově silná. Pohlídala si to a my jsme neuspěli v osobních soubojích. Něco jsme si k tomu řekli v kabině hned po utkání, dále to rozebereme na tréninku. Někdo si to potřebuje probrat, jiný zase hodit za hlavu. Je to hodně individuální. Už se ale soustředíme na nedělní utkání ve Vítkovicích,“ uzavřel Musil.