Odjíždíme pouze s bodem, mohli jsme mít tři, povzdechl si útočník Matouš Menšík

Daniel Fekets
O S T R A V A - Utkání ve Vítkovicích končilo pro Hanáky hořce. Kohouti vsítili ve 45. minutě branku na 3:1 a vypadalo to, že si připíší první venkovní tři body. Pak se ale museli popasovat s několika početními nevýhodami, které bylo složité přečkat. Ostravané v přesilovkách vyrovnali na 3:3, načež v prodloužení slavili oni, když rozhodující trefu obstaral Bukarts.

V první třetině sice byli domácí opticky lepší, výborný Jakub Sedláček ale neinkasoval. Od druhé periody přebrali otěže zápasu kohouti, kteří zareagovali na Chlánovu trefu a ještě před pauzou průběh otočili. Trefili se Jakub Navrátil a Matouš Menšík.

„Jel jsem středem do brány. Jen jsem nastavil hokejku, takže tu střílenou přihrávku jsem poslal za gólmana,“ popsal Matouš Menšík gólovou situaci, kterou mu připravil perfektní pobídkou Alex Rašner.

Zkraje třetí části po výtečné přihrávce Chmielewského skóroval také Rok Macuh, s nadějemi celku v červených dresech to rázem vypadalo výborně. Vítkovické ale do hry dostaly přesilovky, naopak Olomouc si v celém průběhu nezahrála početní výhodu ani jednou. Prodloužení rozhodla branka Robertse Bukartse.

„Vedli jsme 3:1. Myslím si, že jsme výsledek měli udržet, protože když tým vede o dva góly, už by to neměl pustit. Zbytečně jsme si to zkomplikovali vyloučeními, při kterých jsme dostali góly. V prodloužení byli lepší oni, takže nakonec odjíždíme pouze s bodem. Mohli jsme mít tři...,“ povzdechl si Menšík.

Olomoucká třináctka znovu nastoupila v centru čtvrté formace, na křídlech měla Lukáše Kucseru a nově i Lukáše Anděla. „Vyhověli jsme si. Měli jsme tam dobrá střídání, i nějaké šance. S tímhle jsem samozřejmě spokojený,“ pověděl juniorský vicemistr světa.

Po sedmi kolech mají Hanáci na kontě sedm bodů. Za sebou mají velmi složitá utkání s favority soutěže. „Měli jsme tři zápasy v šesti dnech, bohužel se nám ani jednou nepodařilo vyhrát. Budeme se muset podívat na video. Potřebujeme se odrazit tak, abychom v pátek získali tři body,“ řekl dvacetiletý útočník.

„To, že umíme hrát s každým, zní hezky, ale když odjíždíme s prohrou, nepomůže nám to. Potřebujeme ty body sbírat. Z těch čtyř zápasů máme jen jeden bod, což je pro nás málo. Budeme muset více zabrat,“ uzavřel Menšík.