Macuh a Sirota byli u více než třetiny gólů Mory, Ondrušek nejobětavějším hráčem

Štěpán Navrátil
O L O M O U C – Již osmnáct kol Tipsport extraligy je za námi. V reprezentační pauze jsme se proto rozhodli ohlédnout za uplynulými zápasy a do detailu se zaměříme na hráče Mory očima statistik.

FOTO: Jakub Šustr

Macuh se Sirotou jsou u toho nejpodstatnějšího

Za osmnáct odehraných utkání dokázali Hanáci vstřelit celkem 37 branek. Ve statistice plusových bodů vyčnívají ze soupisky dvě posily. Rok Macuh profituje ze skvělé herní formy. Byl na ledě přítomen u čtrnácti tref, zatímco obránce se zámořskými zkušenostmi Jakub Sirota celkem u třinácti.

Radegast indexu vládne kapitán, do střel se nebojí skočit ani Švrček

Měřítku největších tvrďáků vládne kapitán Mory Jiří Ondrušek. Zejména díky 26 zablokovaným střelám soupeře se dostal už na hranici 32 bodů. O blok méně má na svém kontě jeho kolega z obranných řad Jan Švrček. Pozadu však nezůstává ani jeden z útočníků. Rok Macuh je totiž v Radegast indexu Hanáků na třetím místě. Po Adamu Rutarovi vůbec nejčastěji dohrává soupeře a k tomu si navíc připsal deset úspěšných bloků.

Ondrušek s Knotkem nejvytěžovanějšími hráči

Více než 380 minut čistého času strávil na ledě olomoucký kapitán. Jiří Ondrušek také zapisuje nejvyšší počet střídání za zápas, na led naskakuje průměrně pětadvacetkrát v každém utkání. O dvě střídání méně dostává k dispozici Jakub Sirota, ale celkově byl na ledě o čtvrt hodiny méně než zkušený útočník Jan Knotek.

V přesilovkách dostává nejvíce prostoru Nahodil

Lukáš Nahodil stráví průměrně 23 % času na ledě v přesilových hrách, o dvě procenta méně zaznamenal Aron Chmielewski, oba hráči se přehoupli přes tříminutovou hranici v početní převaze na zápas. Spoustu prostoru dostávají také Pavel Musil, Jan Káňa, Jakub Orsava a Jakub Navrátil. Vůbec nejvíce času v přesilovkách zatím odehrál Jan Knotek, který je hojně nasazován také na oslabení.