Jan Bambula po utkání s Vítkovicemi: Mrzí mě, že jsme neudělali tři body. Rád jsem i za asistence

Daniel Fekets
O L O M O U C - Dlouhých patnáct zápasů čekal Jan Bambula na první asistenci v tomto extraligovém ročníku, hned dvě si však připsal v duelu 20. kola s Vítkovicemi. Nejprve přihrával na gól Silvestera Kuska v 9. minutě, následně v prodloužení vybídl Jiřího Ondruška k rozhodující brance. Co vše po vítězném utkání pověděl olomoucký forvard s dvaasedmdesátkou na zádech?

FOTO: Jakub Šustr

Honzo, jaký je váš celkový dojem ze zápasu?

Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Vítkovice měly jen pár šancí, bohužel to ale skončilo 2:2. Je to škoda, ale bereme aspoň ty dva body, které jsou zlaté. Hráli jsme s Vítkovicemi, které jsou v tabulce ještě pod námi. Konec jsme chtěli ubránit lépe, ale bohužel jsme dostali gól, to se v hokeji stává. Teď se na tento zisk budeme snažit navázat v Plzni, kde to taky bude o šest bodů.

Proti Vítkovicím jste si připsal dvě asistence. Potěší i ty přihrávky, nebo raději byste bral gól?

Na asistenci jsem také čekal dlouho, takže beru i ji. Spíše mě mrzí, že jsme neudělali ty tři body.

První gól vznikl z dobré práce u mantinelu. Jak byste tu situaci popsal?

Napadal jsem tam, když se bek chystal přihrávat. Jen jsem to tečoval a Silva byl připravený. Trefil to parádně. První třetinu jsme ale hráli fakt výborně. Chtěli jsme si to přenést i do druhé třetiny, bohužel v ní jsme žádný gól nedali. Vítkovice naopak jeden gól vstřelily. I ve třetí části jsme pár šancí měli, ale bohužel... Dva góly jsou po základní hrací době málo, mohli jsme jich dát tak pět. Je to škoda.

V minulém zápase bylo vidět, že to čekání na gól na vás už trochu dolehlo.

Všichni hráči chtějí dávat góly. Když to poté pár zápasů nevychází, každý je frustrovaný. Minule jsem hrál strašně, nedal jsem žádný puk. Snažím se makat, snažím se střílet, takže doufám, že to přijde.

Trenér Petrovický po zápase naznačil, že absence Arona Chmielewského bude delší. Jak moc chybí?

Každý hráč, který je v základní sestavě, týmu chybí. Doufám, že se vrátí ve formě, jakou měl v přípravě.

Do zápasu s Vítkovicemi jste nastoupili ve speciálních vojenských dresech. Jak si vůbec zvykáte na to, že mnohdy hrajete v jiných barvách?

Nevím, jak ostatní, ale mně to nevadí. Když vím, že jsme zelení, tak se snažím hledat zelené hráče. (směje se) Horší by bylo, kdyby soupeř hrál třeba v černých dresech.

V pátek vás čeká utkání v Plzni, avšak venku jste stále nevyhráli za tři body. Čím to, že doma to jde, ale u soupeřů tolik ne?

Největší rozdíl je určitě u fanoušků, kteří nás neustále ženou. Každý zápas je tady plný barák. Venku ženou zase druhý tým. Možná je to i kvůli cestování, protože když někam musíte jezdit čtyři nebo pět hodin, také to není ideální. Lepší samozřejmě je, když se vyspíte doma a jdete do utkání odpočinutí.

Jsou pro vás zápasy proti Vítkovicím a Třinci speciálnější, když pocházíte z Havířova?

Náboj to určitě má větší, protože na ty zápasy ve Vítkovicích nebo v Třinci chodí více lidí, které znám. Znám tam také hráče, kteří se mnou byli v Havířově.

Těšil se Jan Káňa na toto utkání?

Každý hráč to bere jinak. Myslím ale, že zrovna Kánis se na to těšil. Úplně nechci mluvit místo něj, ale každý hráč bere speciálně, když hraje proti týmu, ve kterém byl.

A do kabiny něco vypsal?

Ano. Ale kolik? To říkat nebudu. (směje se)