Na Brno něco vypíšu, ale musí to odpovídat mému platu, smál se Michal Kunc po výhře v Plzni. Smekl před Sedláčkem

Daniel Fekets
P L Z E Ň - Hanáci také podruhé v tomto extraligovém ročníku dokázali porazit Plzeň. Tentokrát sice nezískali tři body, avšak také dva body z venku velice potěší. Pod výhru 2:1 po nájezdech se podepsal Michal Kunc, jenž skóroval už v první třetině.

FOTO: Michal Struž

Vstup do utkání měli lepší domácí, kteří se ve 12. minutě prosadili v přesilovce. Na gól Jakuba Poura ale brzy odpověděl Michal Kunc, který se radoval ze své čtvrté branky v sezóně. „Na mém gólu má velkou zásluhu Saša Rašner, za což mu děkuju. Byl to důležitý gól, protože kdybychom prohrávali 0:1, tlak by byl na nás mnohem větší. Brzy jsme ale vyrovnali. Poté se nám hrálo o něco lépe,“ řekl střelec olomoucké branky.

Paradoxní je, že Michal Kunc se proti Plzni trefil už v prvním vzájemném utkání. „Úplně bych neřekl, že je to můj oblíbený soupeř, protože v Plzni se vždy hrají těžké zápasy. Ale myslím si, že Plzeň tentokrát nepodala takový výkon jako většinou. Bývá to tady mnohem těžší,“ podotkl Kunc.

Kohouti mohli litovat druhé třetiny, ve které byli ve všech herních ohledech lepší, jenže kýžené branky se nedočkali. „Možná nám chybělo štěstíčko, možná větší důraz v zakončení. Těžko říct," uvažoval křídelník s číslem 22 na zádech.

Ani v dalších pětadvaceti minutách diváci gól neviděli, tudíž o majiteli dvou bodů musela rozhodnout nájezdová loterie. Do branky Mory se stejně jako v Karlových Varech postavil na dovednostní disciplínu Jakub Sedláček. „Sedlo je na nájezdy skvělý, což potvrdil. Smekám, co tam vyčaroval," pokývl uznale.

Sám Michal Kunc se v nájezdech představil hned dvakrát, ani jednou ale plzeňského brankáře nepřekonal. Co podle něj chybělo? „Musím se na to podívat. Pokud mě trenéři i v dalších zápasech na nájezdy nasadí, tak to zlepším."

Drama tedy vrcholilo jedenáctou sérií, ve které byl šťastnější olomoucký Silvester Kusko. Hanáci tedy v nájezdech uspěli stejně jako nedávno v Karlových Varech. „Dva body z venku jsou perfektní, ale stejně si myslím, že jsme to měli rozhodnout ve druhé třetině. Poté jsme se báli alespoň o ten bod, nicméně bojovali jsme. Naštěstí to dopadlo tak, že máme dva body," oddechl si Kunc.

Ačkoliv Olomouc letos venku bodovala čtyřikrát, stále čeká na první tříbodové vítězství ze soupeřových stadionů. „Přijde to," prohlásil třiadvacetiletý útočník. „Do každého zápasu jdeme stejně, ale venku je to prostě o něco těžší."

Už tuto neděli se v plecharéně odehraje moravské derby s brněnskou Kometou. Právě Michal Kunc je brněnským odchovancem, tudíž o motivaci bude mít určitě postaráno. „Je to pro mě speciální zápas. Znám tam plno kluků, takže si to půjdu užít. Samozřejmě něco vypíšu, ale musí to odpovídat mému platu," uzavřel Kunc s úsměvem.