Nedostali jsme se k dorážkám, mrzelo dvougólového Jakuba Navrátila po zápase v Hradci

Daniel Fekets
HRADEC KRÁLOVÉ - Olomoučtí hokejisté nenatáhli svou třízápasovou vítěznou sérii na ledě Hradce Králové, kde to sice v první třetině vypadalo s jejich nadějemi velmi dobře, avšak Východočeši poté udeřili. Nakonec úřadující vicemistr zapsal výhru 5:3, nic na tom nezměnil ani dvougólový Jakub Navrátil.

Lepší vstup do utkání si snad Hanáci nemohli ani vysnít. První přesilovku zápasu proměnil prudkou střelou od modré čáry Jakub Sirota, o pár sekund později zvýšil vedení hostů Jakub Navrátil. „První desetiminutovku jsme měli dobrou, vedli jsme 2:0. Pak jsme si asi mysleli, že to půjde samo. Dostali jsme gól na 2:1 a trošku jsme přestali hrát. Soupeř nás přehrával. Snažili jsme se k tomu o přestávce něco říct, chtěli jsme hrát jako první desetiminutovku. Vyrovnali jsme, ale konec patřil Hradci,“ řekl zklamaně Jakub Navrátil.

Ještě před polovinou utkání Hradec otočil skóre na svou stranu, avšak v závěru druhé periody se podruhé prosadila olomoucká osmaosmdesátka. „U prvního gólu jsem chtěl jít spíše do blafáku, ale viděl jsem místo, tak jsem to vystřelil. U druhé branky to vlastně bylo totéž,“ popsal člen prvního útoku.

Ve třetí třetině se už dvakrát prosadili pouze domácí. Svěřenci trenérů Tomajka a Petrovického si tedy z ledu Mountfieldu neodvezli ani bod. „Kdybychom měli tři, samozřejmě bychom byli šťastnější. Bohužel,“ pokrčil rameny čtyřiadvacetiletý forvard.

I přes výborný začátek kohouti ve stejném tempu nevydrželi celých šedesát minut. „Myslím si, že se spíše oni vyrovnali našemu tempu. Poté nás začali přehrávat i tím, že nás dobře napadali, my jsme si s tím nevěděli rady. Z toho vznikaly ty šance. Po druhé třetině jsme to chtěli zjednodušit, raději jsme to vyhazovali ven, než abychom dělali chyby v obranném pásmu,“ shrnul Navrátil.

Do královéhradeckého brankoviště se znovu postavil olomouckým fanouškům dobře známý Jan Lukáš. „Věděli jsme, že puky mu vypadávají. Známe se dost dobře,“ pousmál se Navrátil. „Bohužel jsme se ale k dorážkám nedostali, neměli jsme ani možnost dávat takové ty špinavé góly z prostoru před brankou. Alespoň jsme dali nějaké hezké góly.“

„Řekli jsme si, abychom stříleli na lapačku, tak jsem dvakrát poslechl,“ prozradil střelec dvou olomouckých branek.

Jakub Navrátil potvrdil pozici nejlepšího kanonýra Mory. Po třiadvaceti zápasech má na kontě už osm zásahů. Jeden z dotazů padl i na případnou pozvánku do reprezentace, ve které hbitý křídelník odehrál v sezóně 2021/2022 tři zápasy. „Vůbec na to nemyslím. Soustředím se na výkony v Olomouci. Když přijde nějaká pozvánka, budu za ni rád, ale jak říkám, nemyslím na to,“ uzavřel Navrátil.