V posledním listopadovém utkání dorostenci padli s Porubou v prodloužení

Petr Martínek
O L O M O U C – Plecharéna hostila 22. kolo Extraligy dorostu, olomoučtí hokejisté v něm vyzvali Porubu. Defenzivně laděné utkání přineslo po jedné brance na obou stranách až ve třetí části. Když se zdálo, že utkání rozhodnou až samostatné nájezdy, skórovali hosté dvě vteřiny před koncem prodloužení. Olomouc bere bod.

Utkání začalo ve svižném tempu s minimem přerušení. Po počátečním tlaku hostů se posléze angažovali i kohouti a v 7. minutě měli ještě lepší podmínky. Na dvě minuty si šel na trestnou lavici sednout Michalík, Poruba však krušné chvíle přečkala bez inkasované branky. Když byl v 13. minutě vyloučen Holaň, hru ve čtyřech si tentokrát vyzkoušela Olomouc a také ji zvládla dobře. Ještě lépe se Hanáci ubránili před koncem první části, častým vyhozením nedali Porubě moc prostoru k ohrožení Barčáka.

Ve druhé třetině byly šance na obou stranách, domácí i hostující gólman ale zatím nic nepustili. V oslabení hostů se sama Poruba dostala do dvou velkých šancí, v té jedné dokonce zůstala svatyně Barčáka na chvíli prázdná. Následně se ve čtyřech bránila Olomouc a posléze i opět Poruba. Olomoucká akce dvou na jednoho už vypadala poměrně nadějně, Láryš i toto ohrožení eliminoval.

Ve třetí části se mířidla už zpřesnila a začaly padat branky. Nejprve otevřel skóre utkání Mateusz Majkowski, když v přesilovce dostal puk na hůl, přejel si z rohu pásma doprostřed a vyslanou ranou překonal Barčáka v čase 52:11. Olomouc se pokusila v šesti srovnat, a to se povedlo. Čtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny byl před brankou dobře postavený Alexej Kubát, tečí poslal puk za záda Láryše.

V prodloužení se už pomalu schylovalo k nájezdům, ale dvě vteřiny před jeho koncem padl vítězný gól. Jan Ostřížek po buly ve středním pásmu najel do toho útočného, z pravé strany si najel víc před gólmana a z blízkosti trefil prostor pod horní tyčkou. Bonusový bod tak putuje na konto Poruby, Olomouc se musí smířit s jedním bodem.

HC OLOMOUC - HC RT TORAX PORUBA 1:2 PP. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 60. Kubát (T. Navrátil, Přidal) - 53. Majkowski (Bobok), 65. Ostřížek (Skorochod).

HC Olomouc: Barčák (Jareš) – Hubáček, Holéczy, Přidal (A), Vaněk, Holaň, V. Navrátil, Dušák – Prokop, Minář (A), Kubát – T. Navrátil (C), Sekanina, Brym – Bartok, Harásek, Koryčanský – Balog.

HC RT Torax Poruba: Láryš (Bernard) – Majkowski, Michalík, Stasjuk, Noga, Dragon (A), Korbel – Skorochod (A), Stryczek, Ostřížek – Indrst (C), Bobok, Dietrich – J. Žídek, Václavek.