Jsem moc rád, že mohu pomoct týmu, říká dvougólový Rok Macuh po utkání v Boleslavi

Petr Martínek
MLADÁ BOLESLAV – Hokejistům Mory se tento víkend vydařil, do tabulky si totiž připsali další tři body! Po páteční výhře nad Libercem zvládli kohouti i utkání na ledě poslední Mladé Boleslavi v poměru 4:2. Svou statistiku vstřelených gólů si vylepšil slovinský útočník Rok Macuh, který se radoval dvakrát. Zároveň nebyl daleko od hattricku.

FOTO: BK Mladá Boleslav

V průběhu první třetiny olomoučtí hokejisté prohrávali 0:1. Na gól Ondřeje Romana ale odpověděl Rok Macuh po necelé minutě a půl, když mu zpoza branky nahrál Jan Káňa. „Utkání jsme nenačali dobře, po pár vteřinách jsme šli do oslabení. Vzhledem k dobrým mladoboleslavským přesilovkám to byly těžké chvíle. Pak jsme se dali dohromady a ve druhé třetině jsme otočili zápas na naší stranu. Ve třetí části se nám povedlo vedení udržet a máme tři body,“ hodnotí Macuh celé utkání.

Po jedné páteční brance proti Liberci vstřelil Macuh v Mladé Boleslavi dva góly. Podruhé rozvlnil síť na začátku druhé periody, to skóroval na 2:1, když využil nabídnutou přesilovku. „Jsem moc rád, že mohu tímto způsobem pomoct týmu. Ať už je to gól, nebo třeba zblokovaná střela. Nejvíc si však cením výher v pátek i teď.“

Ve druhé části se Olomouc radovala dohromady ze tří branek, dvěma z nich navíc Mora trestala domácí nedisciplinovanost. Do poslední periody tak šla s daleko větším klidem. „Ve druhé třetině se mi zdálo, že jsme lépe hráli to, s čím jsme sem přijeli. Ty přesilovkové branky byly tak trochu šťastné, jednou to tam ale už muselo padnout. V poslední době tam je v přesilovkách progres. Doufám, že to bude čím dál lepší,“ věří Macuh.

Macuh pomýšlel dokonce na hattrick. V posledních vteřinách měl možnost při hře Bruslařů bez gólmana, ale podařilo se mu však trefit pouze brankovou konstrukci. Nic to však nemění na faktu, že Hanáci vyhráli popáté z posledních šesti duelů. „Chtěl jsem vystřelit, ale před branku si stoupl Gewiese. I tak jsem to zkusil. Puk ale tečoval jeho rameno, a proto šel výše, než jsem původně mířil. Prožíváme nejlepší období v sezóně, což nás těší. Teď se však musíme kvalitně připravit na další utkání a snažit se o prodloužení této série,“ poznamenává.

Už nyní je Macuh ve statistikách o tři body lepší než v minulé sezóně, ve které ovšem hrál o soutěž níž v dresu Přerova. „Je to pro mě překvapení, nečekal jsem, že budu tak produktivní. Za tím vším vidím trochu i toho štěstí, důvěru od trenérů a také si to všechno sedlo. Góly tam padají a já jsem za to velmi rád,“ uzavírá.