Bambula sbíral další reprezentační zkušenosti, Macuh přesně pálil v Itálii

Petr Martínek
O L O M O U C - V poslední reprezentační přestávce v extraligové sezóně se do akce na mezinárodní scéně zapojili i dva olomoučtí hráči. Jan Bambula dostal svou třetí pozvánku do české seniorské reprezentace, útočník Rok Macuh se opět objevil ve slovinském dresu na dvojutkání v Itálii.

FOTO: Michal Struž

Reprezentační kouč Radim Rulík ukázal pro Švédské hokejové hry i na hráče, kteří s národním týmem nemají tolik zkušeností. Povolal také olomouckého Jana Bambulu, který dosud v tomto ročníku zaznamenal 17 bodů. Na úvod třetího turnaje Euro Hockey Tour hráli Češi s domácím výběrem, Bambula byl v sestavě napsán jako třináctý útočník. Skóre utkání otevřel Martin Růžička, dále už se ovšem prosazovali pouze Švédové. V sobotním duelu s Finskem byl Bambula nasazen do čtvrté formace s bratry Kovařčíky, nicméně jejich aktivní napadání hráčů soupeře neodvrátilo porážku 2:4. Pro závěrečné utkání se Švýcarskem povýšil Bambula společně s Ondřejem a Michalem Kovařčíkem do druhé útočné řady. Bambula se bodového zisku do osobních statistik nedočkal, avšak podílel se na posledním vítězství v poměru 5:3.

Rok Macuh bodoval v dvojutkání s Itálií

Po turnaji v Maďarsku se Rok Macuh dostal i do nominace pro dva zápasy s italskou reprezentací. Oba celky se nejprve střetly ve čtvrtek v Bolzanu, kde Macuh v 27. minutě dal gól v oslabení po přihrávce Bineho Mašiče. Po vyrovnané druhé třetině převzalo Slovinsko ve třetí dvacetiminutovce iniciativu a postupně dokráčelo k jasné výhře. U branky na konečných 5:1 Macuh asistoval Anžemu Kuraltovi. O den později se v Selva di Val Gardena uskutečnila odveta, která byla vyrovnaná. Slovinsko ve druhé třetině srovnalo v 36. minutě na 1:1, olomoucký hráč asistoval u gólu Jana Čošiče. Jelikož v základní hrací době ani v prodloužení branka nepadla, duel rozhodly nájezdy. V nich jako jediný dokázal vstřelit branku slovinský Ograjenšek a Slovinci tak ovládli i druhé střetnutí. Rok Macuh k tomu přispěl ve dvou zápasech třemi body za jeden gól a dvě asistence.