Rozdílné vstupy do třetin rozhodly. Dohnaly nás neproměněné šance z první části, ví Silvester Kusko

Petr Martínek
T Ř I N E C – Po reprezentační přestávce se olomoucká Mora postavila mistrovskému Třinci. A návrat do extraligového kolotoče to nebyl vydařený. Ač po první třetině ztráceli Hanáci jen jediný gól, v té druhé inkasovali hned pětkrát. Jediná branka ve třetí třetině byla málo, a tak Silvester Kusko optimismem po výsledku 1:6 rozhodně nesršel.

FOTO: Michal Struž

Zatímco v první dvacetiminutovce inkasovali Olomoučtí jen jednou, v části druhé už Třinec dominoval. Navíc došlo i ke střídání gólmanů. „Měli jsme špatný nástup a pak to se to všechno na sebe nabalilo. Třinec proměnil šance, které jsme mu poskytli, a tak nás dohnaly naše neproměněné šance z první části. Domácí nám odskočili, a to se pak proti nim velmi těžko hraje,“ poskytl svůj pohled na utkání Silvester Kusko.

Ráz druhé třetiny ovlivnil její začátek. Již po dvaceti vteřinách od startu se přesně trefil Smith, o 18 sekund později nalomil Hanáky ještě více gól Daniela Kurovského. Tím si domácí zajistili komfortní průběh do zbytku duelu. „Tak není to nic příjemného, na druhou stranu za stavu 0:3 se s tím dá ještě něco dělat a nějak to zvrátit. Třinec je ale pověstný tím, že když se mu daří, tak se zápas strašně těžko obrací. Snažili jsme se jim v tom zabránit, ale nepovedlo se,“ posteskl si útočník s číslem 91 na zádech.

„Ovšem do první třetiny jsme měli dobrý nástup, kdy první tři nebo čtyři střídání byla z naší strany povedená. Rozdílem bylo, že jsme nedali žádný gól. Pro psychiku není nic dobrého dostat během osmnácti vteřin dva góly, ale stále zbývalo 39 minut do konce utkání. Dalo se s tím stále něco dělat, ale tady je to těžké,“ doplnil Kusko.

Jak bylo zmíněno na poslední tiskové konferenci před reprezentační pauzou, vrátit se zpátky do extraligového kolotoče není nic lehkého. „My jsme měli šňůru výher před přestávkou, ale těch 10 dnů je dost. Všichni máme raději herní vytížení, a to může být ten faktor. Jediným pozitivem na odehraném utkání je poslední třetina, kdy jsme dali gól, žádný neinkasovali a ubránili oslabení. To nám pomohlo, ale my už se soustředíme na páteční utkání se Spartou,“ uzavřel Kusko.