Usměvavý Pavel Musil po první letošní brance: Vajíčko by bylo špatné. Prostě tlustá čára, novej Pavel

Daniel Fekets
HRADEC KRÁLOVÉ - Po domácích nezdarech Hanáci znovu ochutnali sladké vítězství, v rámci 49. kola otočili utkání v Hradci Králové. Nakonec si připsali cennou výhru 4:2, která je tak udržela ve hře o elitní osmičku, jež by jim zajistila v předkole začátek v domácím prostředí. Duel rozebral Pavel Musil, který poprvé v sezóně skóroval.

FOTO: Michal Struž

V úvodní třetině se prosadili pouze Východočeši, ale vstup do druhé dvacetiminutovky už patřil Hanákům. Na 1:1 vyrovnal navrátilec do sestavy Aron Chmielewski, pár vteřin po něm se trefil právě Pavel Musil, jenž si najel před bránu na pobídku Karla Pláška. Nešlo si nevšimnout, jakou měli spoluhráči z jeho gólu radost. „Asi to vypadá, že jsem v kabině oblíbený,“ smál se Musil. „Přáli mi to, je tu super parta, všichni si přejeme navzájem. Jsem rád, že to tam padlo, protože vajíčko by na konci sezóny bylo hodně špatné,“ narážel na fakt, že před tímto zápasem měl ve střelecké kolonce nulu.

Další branky přidali Michal Kunc a Jiří Ondrušek ve třetí periodě. V závěru sice Mountfield snížil, o výhru 4:2 ale Mora nepřišla. „Víme, že jsme v poslední době hráli proti silným soupeřům, ale hlavy byly trošku dole. Samozřejmě proti silným soupeřům chyby vyniknou, takže se tam něco ukazuje na videu. Sebedůvěra klesala, proto jsem rád, že máme tři body,“ oddechl si Musil.

„Musíme se připravit na předkolo. Ukázali jsme si, že s Hradcem můžeme hrát, přestože vypadá velice dobře. Možná mu po derby trochu došly síly. V první třetině jsme se nepotkali s pukem, ale pak jsme naštěstí dali dva rychlé góly po sobě a trochu jsme převzali otěže,“ ohlédl se za utkáním.

Poté se Pavel Musil rozmluvil o své sezóně, která z pohledu zkušeného útočníka není zrovna ideální. Hokejista s číslem 87 na zádech zatím sbíral jen asistence, v Hradci Králové však poprvé skóroval. „Už teď si tuto sezónu nepamatuju, prostě tlustá čára, novej Pavel," usmál se. „Uvidíme, jestli dostanu důvěru v dalších zápasech.“

Kohouti si předkolo play-off zajistili už před několika zápasy. Nyní hrají o to, aby se ještě vyhoupli na osmou pozici, která by jim na startu vyřazovací části zajistila domácí prostředí. Na osmý Hradec Králové ztrácí tři body, na deváté Vítkovice bod jeden. „Začátek nebyl dobrý, měli jsme trošku stažené zadky, ale naštěstí příchody Honzy Káni a Karla Pláška to zvedly. Najeli jsme na vítěznou vlnu. Příprava byla dobrá, jenže v mistrácích jsme se trápili. Ti dva kluci to zvedli, protože nebyli zatížení našim začátkem. Naštěstí jsme sezónou slušně prošli,“ popsal čáslavský rodák.

A jaké jsou tedy cíle Olomouce pro vyřazovací část? Samozřejmě ty nejvyšší! „Druhý titul by byl krásný. Kdy jindy, když ne letos, když je to výročí, že?“ zakončil Musil s úsměvem.