Hradec Králové rozhodl v poslední třetině, junioři tak na body nedosáhli

Daniel Fekets
O L O M O U C - Olomoučtí junioři v posledním domácím zápase této sezóny nebodovali. Náskok Hradce Králové dvakrát dotáhli, jenže na rozdílový gól útočníka Práška už nenašli odpověď.

FOTO: Marie Nezbedová

Do první větší šance utkání se v 6. minutě dostal hostující Hora, který v samostatném úniku neskóroval. Přesně po osmi minutách hry měl podobnou šanci na opačné straně Tomeček, jenže ani tentokrát se skóre neměnilo. První branku tak vstřelili hosté zkraje 15. minuty, kdy se z levé strany prosadil Matěj Havlíček.

Na začátku prostředního dějství měli Hanáci k dispozici hned dvojnásobnou přesilovku, kterou využili. Tomečkova rána se odrazila od tyče, u brankoviště byl následně dostatečně pohotový Kamil Drábek. Hradec si ale brzy vzal vedení zpět, když rychlou protiakci dotáhl precizní bekhendovou kličkou Ondřej Zámečník. O minutu později ale srovnal Lukáš Bošek, takže do šaten se šlo za stavu 2:2.

Třetí třetina ale vyšla lépe hostům, kteří byli aktivnější, přestože Olomouc měla díky Boškovi a Smýkalovi k dispozici dvě velké šance. Od 46. minuty ale přebrali iniciativu hosté, kteří později skórovali. Do útočného pásma se dostal Jaroslav Prášek, jenž kotouč poslal vedle lapačky Dominika Frgála. V následném oslabení trefil tyč Tomeček, avšak závěrečný tlak Mory už nepřišel. V poslední sekundě navíc poslal kotouč do odkryté brány Ondřej Zámečník.

Olomoučtí junioři dvě kola před koncem skupiny o udržení drží dvoubodový náskok na poslední Přerov a jednobodový na předposlední České Budějovice. V Přerově budou hrát ve čtvrtek, v sobotu odehrají poslední duel v Hradci Králové.

HC OLOMOUC - MOUNTFIELD HK 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. K. Drábek (Tomeček, Koudelný), 32. Bošek (Tomeček) - 15. Havlíček (Š. Černý, A. Novotný II), 31. Zámečník (Vencl, Pavelka), 50. Prášek (Hrdlička), 60. Zámečník (P. Moravec, Pinkas).

HC Olomouc: Frgál (Münch) – Šabatka, Ad. Drábek (A), Růžička, Panáček (C), Stratil, P. Sedláček (A), Compel – Bošek, Tomeček, Burkov – Šotkovský, Smýkal, Koudelný – Havel, Turek, Belan – K. Drábek, Ungr.

Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Havlíček, Š. Černý, Pinkas, Pavelka, J. Aschenbrenner, P. Fiala, Bezpalec – A. Novotný II, T. Hora, P. Moravec – Zámečník, Prášek (A), Hrdlička – V. Aschenbrenner, Matašovský (C), Dommers – Mach, Vencl (A), Dobner.