Mora hlásí posilu do útoku! Z Vítkovic přichází Petr Fridrich

Klub
O L O M O U C - Olomoucký tým vstoupí do sezóny 2024/2025 s novou útočnou tváří. Z Vítkovic přichází třiadvacetiletý Petr Fridrich, který má za sebou mimo jiné sedm startů za reprezentační A-tým.

ÚVODNÍ FOTO: HC Vítkovice Ridera

„Jedná se o mladého perspektivního hráče, který svou typologií přesně zapadá do našeho mužstva. O svých kvalitách již přesvědčil v minulých sezonách a jsem velice rád, že jsme tohoto hráče získali,“ říká k Fridrichově příchodu generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

Petr Fridrich je ostravským rodákem a vítkovickým odchovancem. V mateřském klubu odkroutil všechny mládežnické kategorie, přičemž v sezóně 2018/2019 nastřádal osmdesát bodů v osmačtyřiceti zápasech základní části. Ještě v té sezóně poprvé nastoupil za vítkovický A-tým.

Další ročník strávil primárně v Havířově, kde hbitý křídelník hostoval. Za áčko Vítkovic začal pravidelně nastupovat v sezóně 2020/2021, ve které si připsal jedenáct kanadských bodů. V dalších sezónách svá dosavadní maxima ještě posouval, nejprve získal devatenáct bodů, v ročníku dalším bodů dvacet a uplynulou sezónu zakončil s devatenácti body.

Třiadvacetiletý útočník má za sebou také extraligové semifinále na jaře 2023, kdy Vítkovicím pomohl ve čtvrtfinále vyřadit brněnskou Kometu. Za své výkony v ostravském klubu si dvakrát vysloužil pozvánku do reprezentačního týmu, v celkových sedmi zápasech jednou skóroval a dvakrát asistoval.

Petře, ať se v Olomouci daří!

FOTO: Daniel Klement