Olomouc hlásí další posilu! Útočné řady Mory rozšíří Jakub Doktor

Michal Jonáš
O L O M O U C - Petr Fridrich, Martin Kohout... a JAKUB DOKTOR! Třetí posilou kohoutů před novým ročníkem se stal šestadvacetiletý útočník, který na Hanou přichází z organizace třineckých Ocelářů.

FOTO: Samuel Rychecký

„Posilujeme naše útočné řady o hráče, který dobře zná zdejší prostředí, jelikož zde v minulosti již působil. Očekáváme, že naplno projeví své kvality a zkušenosti získané v nejlepší extraligové organizaci posledních let,“ okomentoval novou posilu Jan Tomajko.

Hokejová kariéra Jakuba Doktora odstartovala v Českých Budějovicích. Rodák z Jindřichova Hradce hrál za Motor až do svých 22 let, kdy se poprvé stěhoval – konkrétně do Vsetína. Jenomže za Valachy nastoupil do pouhých osmi utkání, zbytek sezony strávil v Chomutově a Havířově.

A právě do Slezska vedly další kroky hbitého křídelníka. Na konci svého dvouletého angažmá v Havířově dostal Jakub Doktor příležitost se ukázat také v Tipsport extralize. Debut v české nejvyšší soutěži si odškrtnul v dresu Zlína, na konci základní části navíc vypomohl ve třech zápasech olomoucké Moře. V 52. kole dokonce nahrával na jedinou branku kohoutů v Hradci Králové.

Velmi povedený ročník, v němž sbíral téměř bod na zápas, vynesl produktivnímu pravákovi nabídku od Frýdku-Místku. Z farmy Ocelářů postupně nahlédl i do A-týmu Třince, se kterým se vydal v rámci Ligy mistrů i do švédské Skelleftey.

V právě skončeném ročníku Chance ligy zaznamenala nová posila Hanáků dohromady 13 branek, z nichž pět padlo v přesilovce, a 13 asistencí. Opravdový šok pro Jakuba Doktora přinesl závěr letošního play off. V sedmém finále proti Pardubicím musel zaskočit za zraněného Andreje Nestrašila, a byť se do hry nedostal, oslavy mistrovského titulu si užil s celým týmem.