Olomoucký A-tým odstartoval letní přípravu. Na úvodním tréninku nechyběly posily

Daniel Fekets
O L O M O U C - Od pondělí 13. května olomoucký A-tým naplno rozjel letní přípravu pro nadcházející extraligový ročník. Hráči pod vedením kondičního trenéra Jakuba Fryče absolvovali zhruba hodinový trénink, v následujících dnech budou pokračovat po jednotlivých skupinách.

Současný olomoucký kádr se sešel téměř kompletní. Chyběli pouze Jakub Doktor, Jakub Sirota a Rok Macuh, kterým uplynulý ročník končil o několik týdnů později. Sirota s Macuhem si plnili reprezentační povinnosti, Doktor ještě před pár dny slavil titul s třineckými Oceláři.

„Byli jsme tady skoro všichni. Kluci, kteří chyběli, začnou o týden později tak, aby jim to vyhovovalo,“ řekl hlavní trenér kohoutů Jan Tomajko.

Sám olomoucký lodivod přiznal, že se po dnech volna na začátek přípravy těšil. „Je to takové jiné, když na zimáku nikdo není. V kabině jsou srandičky, je tam smích, takže to člověku chybí. Hráčům to určitě chybělo taky,“ usmíval se.

První trénink absolvovaly také letní posily. Jednou z nich je útočník Petr Fridrich, jenž v minulých sezónách oblékal dres Vítkovic: „Jsem tu první den a přivítání bylo skvělé. Hned jsem pocítil, že je tady super parta. Těším se na to.“

Mezi novými spoluhráči se adaptoval rovněž Martin Kohout. „Všechny kluky samozřejmě neznám úplně do detailu, ale s pár spoluhráči se přece jen znám. Je to každopádně super, sranda tomu nechybí,“ prozradila čerstvá posila z brněnské Komety.

Současný širší kádr Hanáků čítá celkem třicet jmen, přičemž v jednom z následujících týdnů bude zveřejněn další příchod. V klubu naopak končí Aron Chmielewski s Lukášem Kucserou, kterým děkujeme za odvedené služby.

Širší kádr HC Olomouc pro letní přípravu 2024/2025

Brankáři: Branislav Konrád, Jakub Sedláček.

Obránci: Jiří Ondrušek, Jan Švrček, Dalibor Řezníček, David Škůrek, Jakub Sirota, Alex Rašner, Tomáš Černý, Lukáš Mareš, Adam Rutar.

Útočníci: Lukáš Nahodil, Jakub Orsava, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Jan Káňa, Pavel Musil, Martin Kohout, Silvester Kusko, Lukáš Anděl, Rok Macuh, Jakub Doktor, Jakub Navrátil, Petr Fridrich, Michal Kunc, Karel Plášek, Joshua James Mácha, Matouš Menšík, Daniel Ministr, Matěj Tomajko.