Od prvního střídání jsme nastoupili hrozně špatně, litoval po zápase Jan Knotek

Martin Vavruša
P A R D U B I C E - V utkání na ledě Dynama drželi olomoučtí hokejisté více než polovinu zápasu se soupeřem tempo a těsné skóre, ale v závěrečné třetině zápas definitivně ztratili. „Pardubice nás předčily důrazem a bojovností. Všichni to vítězství chtěli a šli si pro to," shrnul hlavní příčiny porážky Jan Knotek.

Po vítězství 4:1 na ledě Mladé Boleslavi čekal na Kohouty zápas s posledními Pardubicemi, v němž byli jasným favoritem. Od začátku utkání ale tahali za kratší konec a nakonec prohráli 2:6. „Můžu mluvit jen za sebe, ale nemyslím si, že bychom je podcenili. Víme, že extraligu hrají dobří hráči, a ne nadarmo. Pardubice sice jsou poslední, ale nějaké podcenění z mé strany určitě nebylo. Podle mě jsme si ale trochu mysleli, že když jsme porazili Mladou Boleslav, tak si můžeme vyskakovat, a myslím si, že nám to zase dalo lekci, zamýšlel se po utkání Jan Knotek.

Prohrát s posledním týmem extraligy není nic, co by si kterýkoliv tým přál, ale na druhou stranu by to mohlo zafungovat také jako impulz. „Určitě doufám, že to bude taková ta facka. Ono jich už bylo docela dost a už bychom se měli trochu probrat, protože takhle to dál nejde. Je to na každém z nás, jak si to vezmeme v hlavě," věřil jedenatřicetiletý forward.

⇒ Útočník Jan Knotek

Příležitosti Hanákům nechyběly, hráli hned šest přesilových her, ale gólově se prosadili jen v jedné z nich. „Problém byl v našem přístupu. Nastoupili jsme od prvního střídání hrozně špatně a Pardubice hrály, daly do toho všechno, bojovaly a zasloužily si tři body. Předčily nás důrazem a bojovností. Všichni to vítězství chtěli a šli si pro to" tušil olomoucký útočník.

Na druhou stranu Hanáci hráli také stejný počet oslabení a v polovině z nich inkasovali. „Nebyli jsme moc disciplinovaní a byla z toho hloupá vyloučení, na která jsme si měli dát bacha, a Pardubice nás za to trestaly," smutnil hráč s dvanáctkou na drese.

Slibná pozice, kterou Hanáci vybojovali především fantastickým závěrem loňského roku, se tak začíná zvolna zhoršovat a Kohouti musejí rychle něco změnit. „Chce to uvědomit si, že jde do tuhého. Ty body se nebudou sbírat lehce a my do toho musíme dát všechno a nečekat, že se něco odehraje samo," varoval Jan Knotek.