Pořadí nejvytěžovanějších hráčů Mory vede kapitán Jiří Ondrušek

Štěpán Navrátil
O L O M O U C – Základní část se dostala již do své třetiny. Proto jsme se zaměřili na statistiky z doposud odehraných sedmnácti zápasů a zjistili, kdo z Hanáků odehrál na ledě největší porci minut.

Nejprve se zaměříme na trojici brankářů. Celkem v deseti utkáních, konkrétně 565 minut, hájil olomoucké brankoviště Branislav Konrád. V dalších sedmi zápasech se před tři tyče postavil Jan Lukáš, který je s úspěšností zákroků 94,57 % nejlepším gólmanem soutěže. Na ledě strávil 405 minut. V posledním duelu s Českými Budějovicemi zneškodňoval střely Motoru Jakub Sedláček, jenž odchytal celých 60 minut.

Více než tři hodiny čistého času na kluzišti strávilo hned sedm defenzivních hráčů. Tomáš Černý, Jan Švrček i Alex Rašner sice neodehráli všech sedmnáct utkání, ale pilně stíhají vedoucí čtyřku obránců. Přes čtyřhodinovou hranici se přehoupl playtime Dalibora Řezníčka, Tomáše Dujsíka a Davida Škůrka. Suverénně nejvytěžovanějším bekem Mory je kapitán Jiří Ondrušek, jenž v průměru hraje skoro třiadvacet minut za utkání.

Útočná snažení táhnou především zkušení, ale i ti jsou doplňováni mladíky. Hranici dvou set minut na ledě pokořilo devět hráčů. Silvesteru Kuskovi, Janu Bambulovi a Matouši Menšíkovi chybí jen pár minut, aby se přehoupli přes čtyřhodinový milník. Nad ten se již dostala mladá dvojice Jakub Navrátil s Michalem Kuncem, stejně jako zkušení Lukášové Klimek a Nahodil. Pomyslnou stříbrnou pozici obsazuje Jakub Orsava a jediným útočníkem, který překonal pětihodinovou hranici je nejproduktivnější Kohout Jan Káňa. Průměrně tráví na ledě 17:41, což je o pár sekund méně než Jakub Orsava s Janem Knotkem, kteří však neodehráli všechny zápasy.

Co se týče situací v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, v přesilovce stráví nejvíce času na kluzišti, průměrně více než čtyři minuty na zápas, trojice Jiří Ondrušek, Jakub Orsava a Jan Káňa. Naproti tomu oslabení dirigují zkušení beci Jiří Ondrušek a David Škůrek. K nim se přidává také útočník Lukáš Klimek, ale hráčem s nejvyšším průměrným časem v početní nevýhodě na zápas je Jan Švrček, jenž brání každé utkání v průměru přes tři minuty.