Report ze zápasu OLO vs. TAB (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:1, 1:2, 0:0)

logo

Hockey Club Tábor

Úvodní třetinu začali lépe domácí. V oslabení se dostal do samostatného nájezdu Polodna, který však tváří v tvář hostujícímu gólmanovi minul klec. První branku tak vsítil Tábor, přesněji Štefan Žigárdy, jenž si při snaze o vypíchnutí kotouče ze soupeřovy hole omylem srazil touš do vlastní svatyně. Trefa byla nakonec připsána Jakubu Matušíkovi.

Hanáci se ještě do závěru první části snažili alespoň vyrovnat, což se jim ale nepovedlo. Nepomohly jim ani tři přesilové hry, kdy Olomouc vyslala na Čecha několik zajímavých střel, se kterými si však buď jihočeský brankář poradil, nebo si domácí hokejisté nevěděli rady s doklepnutím puku do odkryté hostující klece. Tak se kupříkladu vedlo Šedivému, jenž po střele Bartoně neusměrnil touš mezi tři tyče.

Dalších gólových příspěvků se tak diváci dočkali až v polovině střetnutí. Nejdříve se v oslabení konečně prosadili i domácí. Petr Domin ujel po levé straně a pokusem do levé šibenice rozsvítil červené světlo za Čechovou svatyní.

Radost však Hanákům vydržela něco přes půl minuty. Od modré totiž Kamil Černý svým nahozením překvapil Žigárdyho, jenž nechal doplachtit kotouč až za svá záda. Tábor se tak opět ujal vedení, které dokázal ještě do konce prostředního dějství navýšit o další trefu. V úniku překonal domácího strážce svatyně Jakub Matušík.

V poslední třetině se až na jednu vyloženou šanci domácích hrál nezáživný hokej plný chyb z obou stran. Po závaru před Čechovou brankou se ke kotouči u modré dostal Nedbálek, který však svou ránou minul hostující klec. Tábor si pak zbytek olomouckých náznaků šancí pohlídal, a odvezl si tak z Hané tři body.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Hráli jsme mizerně už s Pískem. Co stačilo na něj, nestačilo na Tábor. Ten má dost zkušené mužstvo, aby si uhrál to, co potřeboval. My jsme měli sice útočné pásmo, ale nevyužívali jsme šancí. Přesilovky byly také špatné, takže určitě jsme si nezasloužili vyhrát.