Report ze zápasu MBL vs. OLO (4:2)

BK Mladá Boleslav

logo

4:2

(1:1, 1:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Prvních deset minut nenabídlo zajímavý hokej. Obě mužstva se spíše oťukávala a moc vzruchu nepřinesla ani první přesilovka, kterou hrála Olomouc. Postupně se hráči osmělili, hře dopomohla i přesilovka Olomouce. V dobré příležitosti se ocitl Jiří Řípa, jehož bomba ze střední vzdálenosti proletěla těsně nad a Michal Valent měl dále celkem hodně práce.

Hned potom si zahrála přesilovku i Boleslav, ovšem Tomáš Vošvrda byl taktéž vynikající. Skóre se přesto málem změnilo, neboť Boleslavští vyrobili na modré pořádnou minelu, ale Knotek, jenž si to pak rozdal jeden na jednoho s Valentem, se svým pokusem mezi betony neuspěl.

Další přesilovka pro Olomouc mohla Kohouty probudit, kdyby vystřelili aspoň jednou na bránu. Pak ale přišlo v osmnácté minutě lehké nahození a přímočará souhra Hermana s Pekrem, která způsobila v domácí obraně dost velký chaos na to, aby vůbec nikdo nehlídal tyč. Tam si najel Jan Knotek, jemuž nedělalo žádný problém uklidit puk do prázdné brány.

Odpověď přišla za půl minuty, když se při přesilovce na modré dostal k puku po vyhraném vhazování Tomáš Protivný, jenž vymetl vše, co stálo v cestě.

Na úvod druhé třetiny se ocitli Rác s Pekrem při přesilovce před prázdnou bránou, kterou střežil už jen jeden z obránců, který se obětavě položil do jejich střely. Hosté měli smůlu v tom, že nezkrotili puk dříve, než se do branky stihl vrátit Valent. Olomouc byla i nadále aktivní a dobře pokrývala hráče Boleslavi, Janáček například od modré dobře vyprášil Valentovy betony.

Kohouti několik minut prakticky nepustili Bruslaře přes půlku, pak ale udělali chybu a pustili soupeře do brejku, přičemž faulovali, a ve 27. minutě tuto příležitost proti čtyřem domácí využili, když se trefil povedeně zblízka Lukáš Pabiška.

Po tomto obratu měli Bruslaři ještě několik příležitostí, ovšem Tomáš Vošvrda byl pozorný, stejně tak obrana před ním. Nepřišel si na něj Nouza ani Mikulík. Pak v přesilovce vyslal na druhé straně přes obránce jedovatku Radim Kucharczyk, s níž si Valent bez větších potíží poradil.

Hosté to zkoušeli z dálky i nadále, leč neuspěli. Kolem 35. minuty měli další velký závar, kdy roztažený Valent neudržel Jaroměřského puk a dostal se mimo bránu. Zpoza ní pak vyslal jeden z Kohoutů zpětný pas před bránu, kterou Protivný se štěstím vyblokoval u tyče do růžku a dost možná zachránil Bruslařům zápas.

Poslední dějství začali domácí oslabením, v němž na modré zachytil puk Michal Broš, jenž uháněl spolu s Mikulíkem na druhou stranu v situaci dvou na jednoho. Nestihl však nahrát dříve, než ho dojeli protihráči a zablokovali všechny možné cesty, kudy puk protlačit. O pár minut měla Boleslav další velkou šanci a znovu u ní byl Broš, jenž téměř překonal Vošvrdu, který padající puk neudržel v dost krkolomné póze před brankovou čarou. K jeho zkrocení mu museli pomoct až spoluhráči, kteří dokázali zabránit jeho uklizení do poloodkryté brány.

Pak sice přišlo několik hluchých minut, ty však rozetnul fantastickou kličkou David Výborný, kterou v 53. minutě vykoupal Tomáše Vošvrdu. O minutu později se akce opakovala a David Výborný si brankáře vychutnal závěsem pod víko.

To ovšem nebylo v tomto zápase všechno. Z přesilovky pak korigoval na 4:2 Jan Knotek, kterého si boleslavská obrana nepohlídala, a ten tak v klidu zasunul kotouč odražený od mantinelu do brány. To však již nemohlo změnit nic na tom, že Boleslav zvítězila.