Report ze zápasu OLO vs. MST (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(3:0, 0:0, 1:2)

logo

HC Most

Mora chtěla rychle zapomenout na nepovedené utkání v Benátkách a do zápasu proti Mostu nastoupili Hanáci o poznání lépe. Už ve druhé minutě se totiž dokázal prosadit Jan Knotek, který využil zpětné přihrávky Ráce a v následném zakončení nedal Volkemu žádnou šanci.

Poté spíše následovala hluchá pasáž první třetiny, když si sice obě mužstva zahráli přesilovou hru, ale ani jeden z týmů se v nich nedokázal na delší čas usadit v útočném pásmu. Mora dokonce ve svém oslabení dokázala uzavřít pětici mosteckých hráčů v jejich obranném pásmu. Poté se však ve druhé 12. minutě dostal do obrovské příležitosti Rác, ale toho dokázal zastavit svým betonem Volke.

V 16. minutě již ale přišel další gól domácího týmu, když se po přihrávce od Kucharczyka objevil zcela sám na levé straně David Ostřížek a svou ranou propálil Volkeho. Nutno však dodat, že puk se odrazil rychle od zadní tyče ven z brány, a vstřelený gól tak musel potvrdit i brankový rozhodčí. Rozhodnutí rozhodčích se však nelíbilo hostujícímu brankáři, který ve vzteku praštil hokejkou o mantinel, a právem tak dostal desetiminutový osobní trest.

V závěru třetiny dostali domácí ještě výhodu dvojnásobné přesilové hry, kterou nakonec dokázala Olomouc využít. Bartoň napřáhnul na modré čáře, ale jeho střela směrovala za bránu Volkeho, odkud se však puk odrazil na hůl Kucharczyka, který ještě nahrál Davidu Ostřížkovi, a ten již měl snadnou práci, když musel trefit puk do zcela prázdné brány.

Do druhé třetiny vstupovali hosté s výhodou přesilové hry, protože v závěru první části byl vyloučen domácí kapitán Bartoň. Most si však v této přesilové hře nedokázal nic vytvořit, a tak se domácí tým ubránil. Hned po návratu Bartoně putoval na trestnou lavici Staněk a Severočeši, tak zahrávali další přesilovou hru, ve které se do obrovské příležitosti dostal Pavelka, který však nedokázal procpat puk mezi tyčkou a Vošvrdovým betonem.

Domácí tým se však znovu po dalším ubráněném vyloučení nechal zbytečně oslabit, když na další dvě minuty putoval na trestnou lavici Bartoň. Most dokázal Moru v jejich pásmu uzavřít, ale ani jedna střela nakonec neskončila za Vošvrdou. V polovině třetiny se opět ukázali domácí, když se po přihrávce dostal Řípa, kterého však vychytal Volke a následně se ještě do výtečné pozice dostal Jaroměřský, a ten svou tvrdou střelou orazítkoval břevno hostující brány.

Ve druhé třetině si ještě zahráli přesilovou hru také olomoučtí hokejisté, ale ani domácí tým nedokázal nabídnutou příležitost využít. Za zmínku stojí pouze teč Jergla, který tečoval střelu Kindla. Hra se následně spíše přelévala ze strany na stranu,ale ani jeden z týmu si již nedokázal vytvořit vážnější příležitost.

Hráči Mostu vstoupili do třetí třetiny o poznání lépe a ihned v první minutě se dokázal prosadit Pavel Písařík, který se dostal k vyraženému puku po střele Čížka, a poté dopravil puk do prázdné brány. Mora však chtěla rychle reagovat na obdržený gól a následovala série obrovských šancí domácích. Po střele Bartoně se opět odrazil puk od zadního mantinelu na hůl Ostřížka, ale ten nedokázal trefit odkrytou klec. O pár sekund později se ještě dostal tentýž hráč do dobré pozice, odkud svou střelou trefil tyč hostující brány.

Poté si však vyměnil puk Denis Kindl s Jaroměřským a první jmenovaný jej následně dokázal svou střelou trefit do odkryté části brány. Ostřížek se dokázal dostat ještě do jedné příležitosti, když se po přihrávce od Kucharczyka dostal k další střele, ale tentokrát olomoucký útočník nestřílel do hostující klece.

V poslední pětiminutovce byl nepříjemně faulován hostující kapitán Tauš, který musel být odveden do šatny za pomoci jednoho z kustodů Mostu. Severočeši se ještě v nabídnuté přesilové hře dokázali prosadit, když se v jejím samotném závěru trefil znovu Pavel Písařík, ke kterému se odrazil puk na pravou stranu a hostující hráč již opět jen mířil do odkryté části brány. Mostečtí hokejisté ještě v závěru utkání zkoušeli hru v šesti, ale Mora již své vedení ubránila, a po dvou porážkách si tak Hanáci opět připsali všechny tři body.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc): Jediné, co je na dnešním utkání pozitivní, je zisk tří bodů. Hra nebyla z naší strany vůbec dobrá a můžeme být rádi, že nám tam spadlo alespoň pár gólů. Utkání nedohrál Jan Knotek, který se necítil dobře, a tak jsme jej raději již nenasadili do utkání.