Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:1)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:1

()

logo

HC Olomouc

v prvních vteřinách se před olomouckou branku dostali ve dvou Bernovský a Gebauer. Prvně jmenovaný ještě před Mokrým hledal Gebauera, ten ale svou střelou jen škrtl o betony olomouckého brankáře. Přes půl hřiště se pak snažil sám po pravé straně dostat Mácha. Šikula v dresu hostů však mezi trojicí bránících hráčů nenašel dost prostoru na ideální zakončení.

Vítkovičtí se pak nastěhovali před branku Olomouce a hledali skulinku ve výstroji Mokrého, olomoucký gólman ale držel svůj tým ve hře velmi dobrými zákroky. Kohouti pak ale doplatili na první faul, když přesilovou hru Vítkovic dokázal přesnou střelou využít Dominik Ficek.

Hanáci se snažili na inkasovanou branku rychle odpovědět a na dlouho se nastěhovali před svatyni vítkovického brankáře. Hanáci si navíc zahráli početní výhodu, překonat dobře chytajícího Pitáka se jim ale nepovedlo. O chvíli později následovala druhá přesilovka Kohoutů a hosté sii vedli mnohem lépe. Olomoučtí junioři to zkoušeli ze všech stran a vítkovický brankář měl plné ruce práce. Hubený jednobrankový náskok však dokázal uhájit.

Ve druhé přesilové hře Vítkovic se do branky Mokrého cpala celá pětice domácích. Důrazného Ficka s Věntusem krotili hostující hráči, Mokrý pro jistotu puk schoval pod sebe. Hanáci si ale důraznou obranou vykoledovali trest, a tak se pak museli minutu bránit pouze ve třech. Těžkou situaci ale zvládli a po další minutě mohli v kompletní sestavě do útoku. Vítkovice však hostům cestu před branku pořádně zkomplikovaly a samy dál trápily Mokrého.

Hned na začátku druhé části to z těsné blízkosti z levé strany zkusil Pastor, Mokrý ale jeho střelu dobře viděl a puk vyrazil do protějšího rohu kluziště. O čtyři minuty později se Hanáci znovu museli bránit, Vacula si ale na Mokrého tvrdou střelou od modré nepřišel.

Hra se hodně vyrovnala, Vítkovičtí však mohli těžit z olomoucké nedisciplinovanosti. Jen jedenáct vteřin před koncem jednoho z oslabení Kohoutů poslal Vítkovice už do dvoubrankového náskoku Dominik Věntus, který střelou přes bránící hráče mířil pod pravý beton Mokrého. Tentokrát to ale Hanákům dlouho netrvalo a na inkasovanou branku velmi rychle dokázali najít odpověď.

Olomoučtí se dostali do rychlého protiútoku a produktivní dvojice Štefka, Mácha a Kořenek si několikrát prohodila puk. Matěj Kořenek pak z těsné blízkosti neměl problém dostat kotouč až za záda vítkovického strážce svatyně a znovu snížit na jednobrankový rozdíl.

Už na začátku třet třetiny nahodily Vítkovice nebezpečně puk zpoza branky k pravmu kruhu, do odkryté olomoucké svatyně ale neměl kdo zakončovat. O pár minut později šli Kohouti znovu do tří. Potočný se pak na pravé straně dostal k puku a Hanáci měli velké štěstí, že jeho střela jen o milimetry minula olomouckou branku. Třinnáct minut před koncems e ve vlastním pásmu dostal k puku Rosecký, olomoucká devětapadesátka se ale dál než za útočnou modrou čáru sama nedostala.

Jen osm minut před koncem utkání využili domácí chyby Olomouckých v jejich obranném pásmu a Matěj Potočný poslal z leévho kruhu puk přesně nad rameno Mokrého. Tři minuty před koncem prosprintoval podél pravého mantinelu do útoku Adam Rutar, olomoucký obránce ale neměl od hrazení komu nahrát. Hanáci se ještě v posledních minutách vrhli do útoku, aktivita Hanáků ale své ovoce nepřinesla.

V domluveném prodloužení tři na tři si Kohouti hned na začátku zahráli přesilovku, tu ale využít nedokázali. Chvíli po polovině prodloužení ujel hostující obraně Gebauer, na Mokrého ale nevyzrál. Olomoucký brankář vytáhl výborný zákrok, k tyčce přisunul beton a proti střele nastavil lapačku. V 64. minutě si však Kohouti přece jen vystřelili pomyslný bod navíc, když přesně k pravé tyči mířil tvrdou střelou Matěj Kořenek a připsal si druhý gól v utkání.