Report ze zápasu OLO vs. LIB (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(2:0, 0:1, 4:1)

logo

Bílí Tygři Liberec

Čtvrté kolo Superpoháru DHL si pro skupinu C připravilo střetnutí vedoucí Olomouce a posledního Liberce. Kohouti šli do utkání s cílem natáhnout vítěznou sérii na tři zápasy, Bílí Tygři oproti tomu potřebovali přerušit třízápasovou šňůru porážek, která jim vynesla jen bod proti Třinci.

Vstup do utkání vyšel lépe Libereckým, kteří v prvních minutách hráli aktivněji a Olomouc do větších šancí nepouštěli. Už ve druhé minutě si Bílí Tygři vyzkoušeli přečíslení dvou proti jednomu i samostatný únik, ani jednou však neuspěli. V desáté minutě pak přišlo přečíslení na druhé straně a Matěj Kořenek poslal střelou pod horní tyč Hanáky do vedení. Od té chvíle začali tempo hry diktovat domácí, jejich vedení navíc navýšil ve 13. minutě Daniel Ministr.

Druhou třetinu začali hosté přesilovkou, ve které sehráli povedenou kombinaci, na jejímž konci Nezbeda čelil jen prázdné brance, při pokusu o střelu z první však promáchl. Na druhé straně se blýskl v několika šancích Kořenek, který ale vedení svého týmu nenavýšil, a tak se mohl Liberec na konci 34. minuty dostat na kontakt. Rychlovský nabil na modrou čáru Michaelu Drábkovi, který se do puku opřel a střelou z první snížil na 1:2. O dvě minuty později mohlo být po skrumáži před brankou Olomouce dokonce vyrovnáno, ale jeden z domácích hráčů zakročil na brankové čáře za překonaného brankáře Mokrého.

Třetí třetinu zahájil tyčkou Rychlovský, potom však Olomouc rozpoutala gólové hody. Ve 42. minutě Lukáš Pírek propálil všechno co mu stálo v cestě, jen o čtyři a půl minuty později se k dorážce z brankoviště dostal Tomáš Krupa a za šest minut i Daniel Ministr. O šestý gól se mohl postarat v 54. minutě Tomajko, toho však Čajan vychytal famózním zákrokem, a tak se kohouti pošesté radovali až o dvě minuty později, kdy zůstal před brankou hostů zapomenut Joshua James Mácha. Liberec v závěru korigoval výsledek gólem při vlastním oslabení, o který se v samostatném úniku postaral Petr Šafařovský, na vyrovnání už však neměl dost sil a Olomouc ve vyrovnaném utkání zvítězila jednoznačně, 6:2.