Report ze zápasu OLO vs. CEB (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(0:3, 2:0, 0:2)

logo

Banes Motor České Budějovice

Ve 2. minutě Štencel nahrál na pravou stranu Vráblíkovi, který od modré čáry tvrdou ranou prověřil Sedláčka. Domácí brankář ale situaci uklidnil. Po 100 vteřinách od úvodního buly letěla na hanáckého strážce klece střela ze stejného místa, ovšem nyní byl autorem David Štich. Jeho dělovka překonala všechny hráče, a trefou k levé tyčce poslal českobudějovické hokejisty do vedení 1:0. V 6. minutě se puk dostal k osamocenému Káňovi, který stál u branky soupeře. Z bezprostřední blízkosti vyslal pohotovou střelu, ale mířil pouze do Hrachovinových betonů. V 15. minutě hosté navýšili vedení na 2:0. Guláš vybídl přesnou nahrávkou Lukáše Pecha, který zakončil do poloprázdné branky. O minutu později se role obrátily. Pech předložil puk Milanu Gulašovi, který ho u pravé tyčky během přesilovky nadvakrát procedil za Sedláčkova záda, čímž zvýšil na 3:0. V poslední minutě si velké šance vytvořili Kolouch, Káňa a Krejčí. Všichni tři ale mířili jen do Hrachoviny.

Ve 22. minutě si v početní výhodě vytvořil parádní šanci kapitán Ondrušek. Káňa olomouckému lídrovi nahrál na vrch levého kruhu, odkud následně vyslal nebezpečnou střelu. Gól ale z toho nakonec nepadl. O pár vteřin později se Ondrušek střelecky prosadil od modré. Jeho pokus těsně před brankou tečoval Jan Knotek, a Mora snížila na 1:3. V dalších minutách si červenobílí vytvořili nebezpečný tlak. Důkazem toho byla například Dujsíkova střela ve 26. minutě. Urostlý obránce to na Hrachovinu zkusil z prostoru pravého kruhu, ale gólman Motoru byl připraven. Hrachovinu nenechali Olomoučtí na pokoji ani v dalších momentech. V 31. minutě si Kucsera najel do levého kruhu, odkud prověřil reflexy českobudějovického maskovaného muže. Hrachovina ale střelu zastavil. Ve 35.minutě se před Hrachovinou vytvořil závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Jan Káňa. Olomoucký forvard poté dopravil puk do sítě, a snížil na 2:3.

Začátek třetí třetiny se pro domácí nesl v ofenzivním duchu. Celou minutu drželi soupeře během další přesilovky v jejich vlastním obranném pásmu. Situace vygradovala ve 42. minutě, když Knotek nadějně tečoval další střelu, ale tentokrát Hrachovina zasáhl. Ve 43. minutě Gulaš nahrál před branku Jiřímu Novotnému, který doklepl kus černé gumy do olomoucké sítě, a stav byl 2:4. V 50. minutě se před brankou dostal do slibné příležitosti Nahodil, ale brankář Jihočechů předvedl rychlý zákrok lapačkou. V 52. minutě zkusil zredukovat stav Klimek, když se zkoušel prosadit z ostrého úhlu. Hrachovina ale gól nedovolil. O minutu později střílel ze stejného místa, ale na druhé straně kluziště, Valský. Sedláček se ale nachytat nenechal. V 59. minutě se do samostatného úniku dostal Martin Hanzl, který střelou k levé tyčce zvýšil na konečných 2:5.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): ,,Jedna třetina zjevně nestačí. Měli jsme špatný vstup do zápasu. Špatně jsme bruslili, prohrávali jsme osobní souboje. Z toho byl stav 3:0 pro soupeře. Ve druhém dějství jsme využili dvě přesilové hry, které byly poměrně slušně sehrané, ale ve třetí třetině jsme se výkonnostně vrátili na začátek duelu. Bohužel jsme výsledek pak nedokázali stáhnout. Momentálně nehrajeme dobře. Musíme vyslat do šatny jednoznačný apel, že takhle by to dál nešlo."