Report ze zápasu HKM vs. OLO (6:0)

Mountfield HK

logo

6:0

(3:0, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Už vstup do utkání se se Hanákům nepodařil. Po minutě a pár sekundách na trestnou lavici usedl Petr Strapáč a Olomouc se hned ze startu musela bránit. Několik střeleckých pokusů soupeře zamítl Jan Lukáš, ovšem Hradec nakonec stejně přesilovku využil. Patrik Lamper skvěle přihrával z rohu na pravý kruh, kde se kotouče ujal Martin Štohanzl a poslal ho do branky. V druhé polovině prvního dějství se do velké šance dostal Aleš Jergl. Lukáš vyjel z branky, ale kotouč nezachytil. Jergl ho zpracoval a pak nahrál Kevinu Klímovi, který ale už pálil jen do vracejícího se gólmana.

Osmnáctá minuta byla pro Olomouc minutou hrůzy. Jan Švrček už byl připravený u dvířek trestné lavice k návratu na led, ovšem Jakub Lev dostal pas do mezikruží, vymetl levou šibenici a početní výhodu tři sekundy před jejím koncem využil. To ale nebylo vše. Jenom sedm vteřin po této brance už se v ČPP aréně diváci radovali znovu. Patrik Lamper se po buly okamžitě rozjel dopředu, dostal kotouč do jízdy a zasunul ho za Lukáše. Hosté pak i po začátku druhé třetiny pokračovali s navyšováním, kdy se už v čase 20:50 radoval Jordann Perret. Ten si připravil pozici, vypálil a skóroval do stejného místa, jako předtím Lev. I přes šance na obou stranách už se ve druhé třetině skóre neměnilo a do kabin se tak šlo za stavu 4:0.

Poslední část začala pomalou a pasivní hrou obou celků. Prvních pět minut jsme skoro neviděli střelu. Pak ale opět následovaly dvě trefy v rychlém sledu. Ve 49. minutě využil už čtvrtou přesilovku Hradce ex-olomoucký Aleš Jergl, jenž nádhernou střelou našel skulinku mezi tyčkou a výstrojí Lukáše. Po necelých dvou minutách mohlo všech 890 diváků sledovat šestou branku zápasu, druhou pro Jordanna Perreta. Ten po skvělém pasu od Lva před branku ukázal výbornou práci s hokejkou a poslal černou pryž naposledy do olomoucké branky. Moutfield si tak ze zápasu odnesl výhru 6:0.