Report ze zápasu VSE vs. OLO (2:3)

VHK Vsetín

logo

2:3

(0:1,1:2,1:0)

logo

HC Olomouc

Vsetín vstoupil do utkání aktivněji. Ve velké šanci se ocitl Raušer, jehož ovšem Frgál nadvakrát vychytal. Při druhém zákroku měl olomoucký brankář i trochu štěstí, jelikož se mu podařilo k dorážce domácího útočníka vrátit poté, co už se přesunoval k opačné tyči. Následně však na trestnou lavici zamířil za faul kolenem Vaněk, a obraz hry se najednou otočil. Přesilovku sice kohouti nevyužili, ale do vedení se poté přeci jen dostali. Rychlou souhru zakončil střelou mezi betony Vojtěch Neoral. Výsledkem 0:1 z pohledu Valachů úvodní perioda i skončila

Ve druhé třetině Hanáci svůj náskok navýšili. Pomohla jim k tomu početní výhoda, ve které se kotouč dostal k Adamu Drábkovi, jenž střelou z levého kruhu zamířil přesně do vzdálenější šibenice Konečného branky. Následně mohl přidat další branku Šulgan, avšak domácímu brankáři se podařilo vyrazit puk nad sebe. Olomouckého útočníka ovšem tento neúspěch dlouho mrzet nemusel, jelikož se kýžený třetí gól zanedlouho přeci jen dostavil. Postaral se o něj Jakub Belan, a to ranou z mezikruží. Tento stav ovšem trval jen krátce. Kohouti dostali příležitost početní převahy, jenže místo, aby svého soupeře dorazili, dovolili mu se nadechnout. V oslabení se po svižné kombinaci dostal ke střele bez přípravy Adam Koláček, přičemž Frgál tento pokus propustil za svá záda. Do kabin tak oba celky odcházely za stavu 1:3.

Ve třetí periodě byl hodně aktivní především domácí útočník Frolo, jenž vyhrával osobní souboje a zaměstnával Frgála početnými střeleckými pokusy. Nejnebezpečnějšímu z nich musel olomoucký brankář čelit na konci padesáté minuty, kdy se před ním ocitl Frolo zcela osamocen. S pomocí Drábka ale nakonec tuto situaci vyřešil. Stejně tak si hostující strážce svatyně poradil i s pokusem Koláčka.

V závěru zkoušeli Vsetínští hru v šesti, která jim sice přinesla kýžený gól, jenž však padl pro ně až příliš pozdě. Osm sekund před koncem vstřelil zaznamenal svoji druhou trefu v utkání Adam Koláček. Hanáci svůj náskok ve zbývajících vteřinách uhájili a připsali si tak další důležité vítězství.