Report ze zápasu POR vs. OLO (0:4)

HC RT TORAX Poruba

logo

0:4

(0:0, 0:1, 0:3)

logo

HC Olomouc

Je pravdou, že Hanáci vstupovali do utkání jako velký favorit. S Toraxem se utkali v sezóně už pětkrát a vyhráli každý z těchto zápasů. V první třetině byl k vidění spíše opatrný hokej. Oba týmy se snažily neinkasovat, zároveň nefaulovat, a tak poměrně klidná třetina dopadla bezbrankovou remízou.

Podobně to vypadalo i na začátku druhé dvacetiminutovky. Až přesně v polovině zápasu se konečně na ledě začala dít nějaká situace, která hru trochu změnila. A tou bylo současné vyloučení, takže ve hře oba týmy pokračovaly ve čtyřech. Následně ale Poruba faulovala znovu a hosté se dokázali dostat do vedení. Početní výhodu využil Tomáš Galvas.

V poslední periodě museli do čtyř naopak hosté. A to hned třikrát během prvních deseti minut. Jenže místo, aby se Ostravští trefili, sami místo toho v přesilovce inkasovali. V čase 49:28 tak poslal Olomouc do dvoubrankového vedení Nickolas Miškovský. Toho pak po dalších dvou a půl minutách napodobil druhou brankou Tomáš Galvas. Minutu a půl před koncem na konečných 0:4 upravil ještě Vojtěch Neoral.