Report ze zápasu OLO vs. PRE (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(0:2, 2:1, 0:0)

logo

HC ZUBR Přerov

Hned v úvodu utkání hosté z Přerova otevřeli skóre po střele Tobiáše Kuchty. Olomouc se na tuto akci pokoušela odpovědět. Tlačila se do útoku, ale ani jedna z vyslaných střel svůj cíl nenašla. V útoku však byli vidět spíše Zubři, kterým se ale nedařilo dostávat do situací, ze kterých by mohl padnout gól. Až v čase 17:21 se za hosty opět prosadil Tobiáš Kuchta a zvýšil tak gólový náskok svého týmu. Do kabin se odcházelo za stavu 0:2.

Začátek druhé třetiny probíhal vcelku klidně. Až ve 27. minutě se Olomouckým podařilo prosadit, trefil se Vojtěch Neoral. Tento gól ale nezůstal bez odezvy Přerova, který se o necelou půl minutu později dostal do dvougólového vedení, tentokráte z hokejky Matyáše Hanáka. Ani poté se bojiště neuklidnilo a střelou Nickolase Miškovského Olomouc opět snížila svou ztrátu na rozdíl jedné branky. V posledních minutách třetiny měli kohouti k dispozici přesilovou hru, využít ji nedokázali.

Přerovští se na začátku závěrečné části drželi častěji v útočném pásmu. Od poloviny periody se však centrum dění přesunulo na stranu opačnou. V poslední minutě si domácí vzali oddechový čas, aby si dostatečně probrali své následující počínání. Do konečné sirény však již žádný gól nepadl a všechny body tak bere Přerov.