Report ze zápasu HAV vs. OLO (1:3)

AZ Heimstaden Havířov

logo

1:3

(0:2, 0:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí do zápasu vstoupili dobře. V úvodních minutách několikrát prověřili brankáře Azetu. Ten pak musel pykat za hákování, ale přesilovou hru hosté nevyužili. Nemuselo je to ovšem dlouho mrzet, půl minuty po konci oslabení totiž Havířov inkasoval. Jakub Najman využil chyby v obraně soupeře a zblízka gólmana prostřelil. Hanáci pak museli ubránit oslabení, což se jim povedlo, nečež chvíli poté sami skórovali. Vojtěch Neoral se prosadil během sedmnácté minuty, kdy střelou z mezikruží mířil nad lapačku brankáře Maňáska.

Po dvougólové první třetině měli kohouti zápas ve svých rukou. Ve druhé dvacetiminutovce se už tak do šancí nehnali. Přesto ale mohli na jejím konci zvýšit. Zielenský totiž chyboval a kohouti se dostali do šance dva proti brankáři. Ten ale střelu vyrazil betonem. A tak i po druhé třetině panoval v Gascontrol Aréně stav 0:2.

Havířov měl ze startu třetí třetiny pár šancí, a to hlavně po chybách olomouckých hráčů. I tak se ale jako první střelec poslední periody uvedl Lukáš Bošek. Ten pálil z volného prostoru v mezikruží a dal svému týmu už tříbrankový náskok. Slezanům se podařilo snížit, v 54. minutě se prosadil v přesilovce Adam Middleton. To bylo ovšem vše, na co se Azet ve třetí třetině zmohl. V závěru byly k vidění ještě menší bitky a roztržky, ale skóre se již neměnilo. Olomouc vyhrála 3:1.