Report ze zápasu SUM vs. OLO (2:1)

Draci Šumperk

logo

2:1

(1:0, 0:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Kohouti začali utkání oslabením. Za podražení si šel na trestnou lavici odpočinou Jakub Belan. Drakům se ale i přes šance nepodařilo tuto početní výhodu využít. Hra poté pokračovala ve vysokém tempu a oba brankáři dlouho odolávali četným střeleckým pokusům. Když už se zdálo, že první třetina skončí bez branek, Mladí Draci udeřili. Pouhých 34 vtěřin před sirénou překonal Jakuba Čerbáka po souhře s Matějem Juříkem a Tobiasem Tomešem Lukáš Maurer.

Druhá dvacetiminutovka se nesla převážně v duchu přesilových her domácích. Postupně šli odpykat své tresty Jakub Najman, Filip Marek a Viktor Šulgan. Šumperským se však ani jednu z těchto nabídnutých početních výhod nepodařilo využít. Michal Valenta na druhé straně taktéž nepustil za svá záda jediný kotouč, a tak i po čtyřiceti minutách stále platil ve Škoda Aréně výsledek 1:0.

Start třetí části nemohl pro Hanáky vypadat lépe. Ve 43. minutě našel Jakub Belan volného Tristana Konobejla, jenž přesnou střelou vyrovnal. Zdálo se, že tímto výsledkem perioda i skončí a přijde na řadu prodloužení. Nastavený čas ale odmítl dvě a půl minuty před koncem domácí Tomáš Lichner, jenž využil přesného pasu Tobiáše Tomeše. Mladí Draci tak oplatili kohoutům porážku z předchozího duelu, na domácím kluzišti zvítězili 2:1.