Report ze zápasu KVA vs. OLO (4:0)

HC Energie Karlovy Vary

logo

4:0

(1:0, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Hned v prvních vteřinách zápasu se ve výborné šanci objevil Havel, jenž zůstal před Dybalem zcela sám, avšak tuto možnost i kvůli skvělému zákroku karlovarského gólmana neproměnil. Na druhé straně se v přesilové hře napřáhl Adámek na vrcholu kruhu, jeho tvrdý projektil trefil pouze Frgálovu lapačku. To ale domácí nemuselo příliš dlouho mrzet, protože na konci početní výhody se střela Adama Csabiho odrazila od bránících hráčů přesně na hůl Samuela Šmajdy, jenž hrací předmět uklidil do sítě. Vzápětí se o vyrovnání mohl postarat Panáček, v přečíslení dva na jednoho ještě hledal přijíždějícího Tomečka, až k němu ale kotouč nedoputoval.

Druhou část hry začala Mora při hře proti čtyřem. Kapitán Hanáků Jan Kučera vyslal na svatyni domácích dvě nebezpečné rány z kruhu, Dybal i tentokráte svůj celek podržel. Hned nato měl brankář Energie další práci, když čelil tvrdému projektilu Grocha. V čase 36:47 se domácí prosadili znovu. Jan Botoš zvítězil na buly, David Varvařovský na nic nečekal a puk okamžitě napálil k levé tyči. Následně si Botoš připsal ještě nebezpečný pokus z mezikruží, nyní už byl Frgál úspěšnější.

Třetí třetinu začali Hanáci velice aktivně. Ostrá rána Compela z kruhu zůstala ležet v brankovišti, Tomeček se pokusil o několik dorážek, avšak nakonec se hracího předmětu ujali Energetici a nebezpečí zažehnali. Následně své štěstí vyzkoušel také Kučera, jeho střela ale vyletěla až do ochranné sítě. Nicméně ani Frgál nebyl v závěrečném dějství bez práce. Neprve čelil bleskové dorážce Bulky, následně i přesilovkové formaci Karlových Varů.

Po dobré pasáži Mory ovšem přišla velmi nepovedená část. V 51. minutě Kryštof Bulka střelou z kruhu přesně vymetl vzdálenější růžek Frgálovy klece. Zanedlouho se Karlovy Vary radovaly znovu, když Adam Csabi zakončil svůj únik ránou pod horní tyčku. V závěru hry se ještě dostal do slibné šance Marek Matašovský, avšak ani jeho pokus se neujal. Olomoučtí junioři tak odjíždí z lázeňského města bez bodu.