Report ze zápasu PRE vs. OLO (2:3)

HC ZUBR Přerov

logo

2:3p

(0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Dorost olomoucké Mory naskočil do utkání fantasticky. Již po necelých pěti minutách šla Olomouc zásluhou Viktora Šulgana do vedení. Šikovný útočník převzal puk u pravého mantinelu, odkud vybruslil až do palebné pozice v mezikruží. Přesnou střelou na přední tyč překonal gólmana Ryšavého. Ve třinácté minutě mohli Hanáci své vedení navýšit, jenže Vojtěch Neoral místo v poloprázdné brance nenašel. Z dobré pozice napálil jen dezorientovaného gólmana soupeře. O necelé tři minuty později se zaskvěl také olomoucký maskovaný muž. Žbánek v dobré šanci vychytal unikajícího Dobřeckého a stav 1:0 pro Kohouty vydržel až do první přestávky.

Ještě do poloviny zápasu však domácí dokázali vývoj otočit. Nejprve se šikovnou tečí prosadil Daniel Šindler a poté se do listiny střelců v přesilovce zapsal i Josef Mráček, jenž rovněž jemně tečoval nahození od modré čáry až za Žbánkova záda. Mora však z ničeho dokázala vytěžit maximum. Olomoučtí již vyklízeli útočné pásmo, když nahození Matyáše Bohatého zaplulo až do sítě. Kotouč nešťastně tečoval jeden z domácích a bylo vyrovnáno.

Třetí část hry byla ve znamení pálení obrovských příležitostí. Útočník Olomouckých Jiří Koryčanský z ideální pozice zasáhl jen beton domácího brankáře. Stejně tak David Pastrnek umístil svou dorážku z bezprostřední blízkosti jen do výstroje Vojtěcha Ryšavého. Přerovský maskovaný muž ale předvedl nejlepší zákrok těsně před koncem základní hrací doby, jelikož pouhých patnáct vteřin před sirénou sebral lapačkou jasný gól Viktoru Šulganovi. Oba týmy tak čekalo prodloužení.

Po necelých čtyřech minutách nastavení se dostal do skvělé příležitosti Kamil Drábek, nicméně i jeho pokus zvládl brankář Zubrů vyrazit mimo tři tyče. To však Olomoucké mrzet nemuselo, protože v čase 64:19 vstřelil vítěznou branku Viktor Šulgan. Jeho bekhendový blafák sice Ryšavý přečetl, jenže odražený puk mu zůstal ležet za zády, čehož olomoucký rychlík využil a pohotově skóroval. Z přerovské MEO Areny si tak Kohouti odváží dva body po vítězství 3:2 v prodloužení.