Report ze zápasu TRI vs. OLO (6:3)

HC Oceláři Třinec

logo

6:3

(1:0, 1:3, 4:0)

logo

HC Olomouc

První třetinu bylo ve Werk aréně k vidění vyrovnané utkání, šance se střídaly na obou stranách. Jednu z nich využili domácí, když se v 15. minutě nejlépe zorientoval v závaru před olomouckou brankou Lukáš Jašek a poslal svůj tým do vedení.

Do poloviny utkání se na obrazu hry nic nezměnilo. Hodně šancí, spousta vyloučení, ale žádné další branky. Až ve 31. minutě Olomouc vyrovnala, když se David Holiš trefil přímo do víka třinecké branky. O dvě minuty později při signalizovaném trestu domácích nahrál Šoustal před branku Matěji Palkovskéhu, který se nemýlil.

Za Oceláře však posléze vyrovnal Lukáš Jašek, když vymetl Pospíšilovi pavučinu v bráně. Třinečtí se ale z gólu nestačili ani zaradovat a Jakub Heža už opět poslal Kohouty do vedení.

V poslední dvacetiminutovce nastříleli domácí Hanákům čtyři branky, Kohouti se trefili do třinecké branky pouze jednou. Ve 47. minutě stačilo Jakubovi Orságovi pouze šest vteřin k využití přesilové hry a srovnal na 3:3.

O dvě minuty později při signalizovaném trestu Jan Poruba vsítil vítěznou branku, která Oceláře nakopla. V 53. minutě zvýšil z buly David Mottloch, skóre poté na konečných 6:3 uzavřel ve vlastním oslabení Michal Kovařčík, když střelou z mezikruží propálil Venkrbce mezi betony.

OHLASY

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Toto utkání nebylo až tak pěkné na pohled , ale vynikalo svou bojovností. První dvě třetiny se mi hra nelíbila, hráčům jako by se moc nechtělo nebo nás soupeř k ničemu nepustil. S Olomoucí hrajeme takto vždycky. Buď se taháme o gól nebo až do konce zápasu bojujeme o výsledek. Poslední třetinu jsme měli více ze hry a trošku nám soupeř pomohl zbytečnými fauly, takže jsme se v přesilovkách dostali opět do hry.