Do Olomouce přijede Havlíčkův Brod, tentokrát už ale bez impulsivního kouče Nováka

Tomáš Schmiedt
O L O M O U C - Do konce základní části zbývá osm zápasů a Hanáci se i přes pár posledních nepovedených soubojů stále drží na třetí pozici s dobrým náskokem před čtvrtou Jihlavou. Mora pořád živí naději, že pokoří magickou stobodovou hranici, do které jí zbývá sedmnáct bodů. Část z této porce mohou Kohouti uříznout ve středu doma proti Havlíčkovu Brodu. Utkání začíná v 18 hodin na zimním stadionu v Olomouci.

V sobotu Mora zajela na led Benátek nad Jizerou, kde prohrála 1:2 po samostatných nájezdech. Na úvodní gól Lišky sice zareagoval Selingr, ale v nájezdech poté skórovali už jen domácí. „Inkasovali jsme smolný gól. Střela od modré, dvakrát tečovaná. Poté jsme sice měli tlak, ale dali jsme jen jednu branku, což byla škoda. Na nájezdy to už bývá vabank,“ hodnotí duel s pátým celkem první ligy Libor Kašík, který si pochvaloval zlepšenou formu.

⇒ HC Rebel Havlíčkův Brod

„Konečně jsem se cítil dobře, protože jsem předtím měsíc nechytal. Věřím, že už se vracím do své formy, kterou jsem měl minulý rok. Akorát mě mrzely nájezdy, které nevyšly,“ litoval mladý brankář ztráty bonusového bodu.

Havlíčkův Brod přerušil v posledním souboji svou čtyřzápasovou šňůru bez vítězství, když doma porazil Hradec Králové 3:2. Rebelové se ujali dvoubrankového vedení, které ve třetí části Východočeši smazali. V závěru utkání však domácím vystřelil tři body Jan Křivohlávek.

„Všiml jsem si, že zápasy s Havlíčkovým Brodem jsou dost vyhrocené. Kluci ho minulý rok dostali v play-off a vypadali s ním, takže se to docela hrotí. Pokud budu ale chytat, tak k utkání přistoupím jako ke každému jinému,“ tvrdí Kašík.

Zajímavosti duelu

⇒ Proti sobě se postaví třetí a osmý tým první ligy

⇒ Havlíčkův Brod v minulém klání přerušil svou sérii čtyř proher za sebou

⇒ Olomoucký stadion se již nedočká slovních přestřelek mezi trenérem Novákem a fanoušky

⇒ Osm zápasů do konce základní doby, sedmnáct bodů chybí Kohoutům do stovky

⇒ Na letošní vzájemná utkání vede Mora 2:1 se skórem 11:10

⇒ Každý fanoušek dostane u vstupu na stadion poukázku na tři Radegasty zdarma

⇒ Méně trestaný tým získá po duelu bečku Radegastu Extra hořký

Minulý vzájemný zápas na stadionu mužstva z Vysočiny možná byl ale přece jen trochu klidnější, u Rebelů už navíc nepůsobí trenér Petr Novák. „Atmosféra mi přišla pořád stejně bouřlivá, bylo hodně vylučovaných hráčů. Samotný zápas byl vyrovnaný, pak nás ale rozhodčí trestným střílením poslal do kolen.“

Kanadské bodování Havlíčkova Brodu vede se třiačtyřiceti body za čtrnáct gólů a dvacet devět nahrávek Vojtěch Němec, v obraně se pak dosud nejvíce dařilo Marianu Moravovi, který nasbíral devatenáct bodů za jednu branku a osmnáct asistencí. Za ním pak je olomouckým fanouškům známý Jaroslav Koma, který si dosud vybojoval deset kanadských bodů (7+3), avšak momentálně nastupuje v extralize za Vítkovice.

Hanákům zbývá do konce základní části osm duelů. Mají tedy stále šanci, aby se ze svých třiaosmdesáti bodů vyhoupli přes stovku. „Věřím, že ji zlomíme. Úplně nejlepší by bylo uhrát všech čtyřiadvacet bodů,“ směje se nadaný gólman, který však dodává: „Když ale neuhrajeme stovku, avšak udržíme si třetí pozici, tak to bude také dobré.“

Zápas mezi Olomoucí a Havlíčkovým Brodem začíná ve středu v 18 hodin na olomouckém zimním stadionu. Pro hostující fanoušky bude připraven textový on-line přenos, domácí jistě přijdou podpořit Kohouty přímo do plecharény. Delegace rozhodčích zatím nebyla zveřejněna.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Kašík – Janáček, Nedbálek, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Staněk, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Kolouch, Haluza – Pšurný, Ministr, Herman – Kucsera, Marosz, Zbořil. Trenéři: Petr Fiala a Jan Tomajko.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan – Knesl, Morava (C), Pavlík, Ostrčil, Protivný, Kempný, Blažek M. – Vondráček, Semorád, Zohorna – Křivohlávek, Polodna, Kostourek – Musil P., Štěpánek, Meidl – Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer – Stehlík O. Trenér: Karel Dvořák.