Domácí zápas? Chtěli jsme tři body a povedlo se, říká Dalibor Řezníček

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Olomouc bere ze zápasu osmého kola Tipsport extraligy proti Plzni cenné tři body. Ani drama v poslední třetině na konečném skóre 3:2 nic nezměnilo a Hanáci se tak radují z výhry na domácím ledě. K průběhu utkání se vyjádřil střelec prvního gólu kohoutů Dalibor Řezníček.

FOTO: Michal Struž

Skóre sice otevřeli Západočeši, vedení jim ale vydrželo jen necelé dvě minuty. Gólové konto pro domácí otevřel v šestnácté minutě obránce Dalibor Řezníček. „Trenéři nám kladou na srdce, ať střílíme. Potřetí v sezóně mi to tam padlo. Teď nám navíc gól dopomohl ke třem bodům,“ začal Řezníček.

Rychlé dorovnání navíc přispělo k následnému vývoji zápasu. „Úvod byl trochu nervózní. Dostali jsme gól z přesilovky a potřebovali jsme se co nejrychleji vrátit. Naštěstí jsme to ještě v první třetině otočili. To nám dál dost pomohlo,“ popsal průběh první části dvaatřicetiletý obránce.

Třetí třetina se nesla v duchu šancí na obou stranách. Žádná z nich ale neskončila brankou a Olomouc tak ubránila jednogólový náskok. „Snažili jsme se, abychom ten hubený náskok ubránili. Naštěstí jsme to vydrželi. Šance odskočit na větší gólový rozdíl jsme tam měli, ale dopadlo to naštěstí bodově pro nás,“ shrnul vypjatou třetinu Řezníček.

Tříbodový zisk přišel po čtyřech velmi náročných zápasech. „Určitě se nějaký oddech dostavil. Věděli jsme, že máme domácí zápas s Plzní a chceme jej mít za tři body. Podařilo se,“ řekl o důležitém bodovém zisku hráč s číslem čtrnáct a poté pokračoval: „To čekání už chvilku trvalo a tu výhru jsme potřebovali.“

K bodům do tabulky napomohla i domácí atmosféra, kterou fanoušci na zápasech vytvářejí. „Těšíme se na každý domácí zápas. Ta atmosféra byla tentokrát obzvlášť výborná. Je super, že chodí tolik lidí, kteří nás podporují. Můžeme se o ně opřít,“ vzkázal obránce fanouškům.

V týmových statistikách je po osmi odehraných kolech dle svých slov defenzivní obránce na prvním místě mezi střelci. „Samozřejmě jsem rád a doufám, že to bude nějakým způsobem pokračovat. Budu se snažit střílet dál a přispívat týmu i tímto způsobem. Vím ale, že moje hlavní úkoly jsou v obraně,“ uzavřel Řezníček.