Tabulkový souhrn mládežnických kategorií. Jak si vedou mladí kohouti?

Daniel Fekets
O L O M O U C - Týmy juniorů a dorostenců mají v těchto dnech reprezentační přestávku, další soutěžní utkání tedy obě kategorie sehrají až v následujícím týdnu. V plném proudu jsou však soutěže od páté do deváté třídy. Jak si v nich mladí Hanáci vedou?

FOTO ZDROJE: Marie Nezbedová, hokej.cz a Olomoucký hokej

Junioři

Nejvyšší mládežnická kategorie má za sebou už dvaadvacet utkání. Sezónu Hanáci neodstartovali špatně, neboť na kontě měli po šesti odehraných duelech tři výhry a tři porážky. Ovšem od poloviny září svěřenci Mojmíra Trličíka prohráli šestkrát v řadě, tudíž tabulkou se postupně propadli. Do října ale kohouti vstoupili výborně, poněvadž vyhráli doma se Zlínem a následně překvapili elitní Třinec venkovním vítězstvím 5:4. Po reprezentační pauze se ovšem olomoučtí junioři znovu musí oklepávat, neboť nyní mají na kontě osm porážek v řadě, naposledy nestačili 2:5 na Pardubice. Olomoucká juniorka je ve východní skupině sedmá se sedmnácti získanými body. Nejproduktivnějším hráčem Mory a celkově jedenáctým nejčastěji bodujícím hokejistou soutěže je útočník Michal Tomeček (10+14). Reportáže z duelů juniorky najdete zde.

Dorost

Dorost by v letošní sezóně rád navázal na loňskou účast v play-off, avšak zatím je ve své skupině devátý s šestnácti získanými body po šestnácti odehraných zápasech. Tým trenéra Petra Rutara vstoupil do sezóny vysokou porážkou, ale z následujících čtyř utkání třikrát zvítězil. Útlum nastal při utkání 8. kola v Přerově, po tomto zápase kohouti ještě třikrát za sebou prohráli, přičemž během této série vsítili jen jednu branku. Uspět se jim ale následně podařilo v nájezdech s Pardubicemi. Následovaly tři prohry za sebou, ale před reprezentační pauzou dorostenci doma přehráli Kometu 4:1. V týmové produktivitě si nejlépe vede kapitán Tomáš Navrátil (7+6). Reportáže z duelů dorostu najdete zde.

9. třída

Deváťáci v Lize 9. tříd skupiny 8 zatím nepoznali hořkost porážky. Ze sedmi zápasů neztratili ani bod a navíc mají úchvatné skóre 75:7. V tabulce mají pětibodový náskok před Tigers Zlín a šestibodový polštář před Uničovem. Přesně tři kanadské body na zápas si z olomouckého týmu drží Dominik Husák, pouze o bod méně má Jan Musil. V minulém utkání deváťáci porazili Tigers Zlín 8:2, v dalším kole je čeká 11. listopadu utkání v Prostějově.

8. třída

Osmáci si také vedou velmi slušně. Momentálně jsou na druhém místě pouze o skóre za Zlínem, na třetí Valašský hokejový klub drží jednobodový náskok. Dále v Lize starších žáků "A" skupiny 7 nalezneme celky Kopřivnice, Šumperku, Uherského Hradiště a Nového Jičína. Naposledy hrála Olomouc 5. listopadu, kdy doma zdemolovala Šumperk vysoko 9:1. Další utkání ji čeká v sobotu 11. listopadu na ledě Valašského hokejového klubu. Nejlépe si v olomoucké produktivitě vede Josef Hřebíček, který dosud nasbíral 11 branek a 8 asistencí.

7. třída

Ligu starších žáků "B" sk. 25 vede Olomouc. Mora v devíti zápasech nasbírala sedm výher, jednu remízu a jednu porážku. Druhá Opava je na tom hůře v otázce skóre, třetí Přerov ztrácí na dva elitní celky pět bodů. Ve skupině se dále objevují Šumperk, Prostějov, Černí Vlci a Uničov. Ve čtvrtek 9. listopadu Hanáci na domácím ledě přivítali Uničov, který porazili 15:1, v neděli je čeká náročné utkání v Opavě. Skvělou bilanci si letos drží Michal Šimek, který je momentálně na patnácti gólech a jedenácti asistencích. Rovných dvacet kanadských bodů má Jan Slepička.

6. třída

Šestá třída má za sebou sedm odehraných utkání, ve kterých zapsala pět výher, jednu remízu a jednu porážku. Na první Nový Jičín ztrácí tři body, na druhý Valašský hokejový klub body dva, nicméně Hanáci mají oproti svým konkurentům jeden zápas k dobru. Naposledy hráli šesťáci na konci října, kdy v Prostějově prohráli poměrem 5:6. Deváté kolo odehrají 11. listopadu na ledě Přerova. Dva body na zápas má olomoucký Mathias Smižanský, o bod méně dosud nasbíral Sebastian Jarmar.

5. třída

Páťáci dosud odehráli sedm utkání s bilancí šesti vítězství a jedné remízy. Spolu s prvním HC Brumov-Bylnice mají na kontě 13 bodů, celkově nastříleli 67 branek a pouze v osmnácti případech inkasovali. Naposledy se 4. listopadu představili na ledě Černých Vlků, kde vyhráli poměrem 5:3. V sobotu 11. listopadu je čeká utkání na ledě Prostějova. Produktivitu mužstva vede už zmíněný Sebastian Jarmar, kterému se daří také v zápasech 6. třídy.

Jak si vedou jednotlivé třídy, na to se detailněji můžete podívat na tomto odkaze.