V prodloužení může rozhodnout každá střela. Nám to dvakrát vyšlo, oddechl si Jakub Orsava

Daniel Fekets
L I B E R E C - Útočník Jakub Orsava zatím úspěšně navazuje na velmi povedené loňské předkolo proti Karlovým Varům. Třiatřicetiletý šumperský rodák rozhodl oba duely na libereckém ledě v prodloužení. Po zápase ale zdůraznil, že nejdůležitější krok na Hanáky ještě teprve čeká.

FOTO: Marek Sekáč

Jakube, vedete 2:0 v sérii. Jaké jsou teď pocity?

Nečekali jsme to, nicméně do každého zápasu jsme šli za stavu 0:0 s tím, že to chceme urvat. Podařilo se nám to, dvakrát v prodloužení. Samozřejmě kus štěstí k tomu patří, vážíme si toho.

Dvakrát jste rozhodl prodloužení právě vy, máte na to nějaký fígl?

Kdybych na to měl fígl, tak by to bylo dobré. (směje se) Pár střel jsem v tom zápase měl, ale ujala se až ta poslední, takový tečovaný puk... Nakonec jsem měl i štěstí. Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas, šli jsme tomu naproti. Minutu před koncem jsme srovnali, takže nás to za tu aktivitu odměnilo.

A co ta gólová situace, jak byste ji popsal?

Bek to tečoval a možná se to brankáři ztratilo, když to bylo ve vzduchu. Navíc to trochu plavalo, takový motýlek... Po lapačce se mu to svezlo do brány.

Obě výhry v Liberci se dají hodnotit jako zasloužené.

Snažili jsme se. Zase jsme si vytvořili nějaké šance. Jejich gólman nás docela vychytával, podržel je, ale nakonec jsme to tam minutu před koncem dotlačili do remízového stavu. V prodloužení už může rozhodnout každá střela. Nám to dvakrát vyšlo.

Je to nyní tak, že jste favorité?

Nevím, jestli úplně favorité, ale jedeme domů a potřebujeme ještě jednu výhru. To je celé, co bych k tomu řekl.

Dá se očekávat, že v plecharéně bude atmosféra ještě hlučnější než obvykle.

Naši fanoušci jsou vynikající. Přijde plný dům, takže určitě se na to těšíme.

V průběhu utkání došlo k výměně brankářů, Branislava Konráda nahradil Jakub Sedláček. Vnímali jste to nějak speciálně, nebo jste si pořád hráli to své?

Máme oba výborné gólmany. Snažíme se jim pomáhat, jak můžeme, aby nemuseli řešit nějaké složitější situace. Zatím to vychází, musíme v tom pokračovat.