JUN: Prezentujeme se dobrou hrou, těší Patrika Machalu

Tomáš Schmiedt
O L O M O U C - Junioři v sobotu prodloužili svou vítěznou sérii na tři zápasy, když dokázali na svém ledě porazit České Budějovice 5:1. Byl u toho také Patrik Machala, který se postaral o rozhodující branku, i když mu k ní pomohl hostující bek. „Byla to trochu šťastná trefa, ale jsem rád za tento gól, protože jsem dlouho žádný nedal," měl po utkání radost Machala.

České Budějovice sice byly v sobotním duelu místy vyrovnaným soupeřem, ale často tahaly za kratší konec. „Nečekali jsme, že to budeme mít tak jednoduché, ale každé utkání je jiné. Chtěli jsme předvést svou dobrou hru, se kterou se aktuálně prezentujeme, což se také i podařilo,“ pravil spokojeně Patrik Machala, který vsítil vítěznou branku zápasu.

„Byla to trochu šťastná trefa, ale jsem rád za tento gól, protože jsem dlouho žádný nedal. Třeba nastává obrat k lepšímu,“ smál se mladý útočník.

⇒ Patrik Machala

Hanáci si do poslední dvacetiminutovky přenesli luxusní čtyřbrankový náskok, což zřejmě vedlo i k jejich menšímu polevení v koncentraci. Soupeř si naštěstí nedokázal vytvořit žádný tlak. „Po čtvrtém gólu jsme přestali hrát. Máme občas takové okamžiky, že se nám to stane. Naštěstí nás podržel gólman, třetí třetinu jsme pak jen dohrávali.“

V posledních minutách klání došlo k několika menším pěstním soubojům, které musel hlavní sudí řešit dvouminutovými tresty. „Ke konci už bylo utkání hodně vyhrocené, ale to se stává,“ bere Machala mírné potyčky v závěru duelu skoro jako samozřejmost.

Kohouti si tak díky výhře 5:1 připsali již třetí výhru v řadě. Důležité ale také je, že podávají stabilně dobrý výkon. „Hodně nám pomohlo už utkání před Vánoci, kdy jsme porazili Spartu. Zlepšila se pohoda v týmu, což se projevilo i v Pardubicích. Naše výkony jdou nahoru a já jen doufám, že to takhle bude pokračovat i nadále,“ přeje si šestaosmdesátka juniorů.

Olomouc podruhé za sebou porazila soupeře, se kterým se bude rvát o play-off. Její naděje tedy nejsou vůbec liché. „Určitě musíme s takovými soupeři vyhrávat, protože se chceme do play-off probojovat. Snad ještě nějaké body urveme,“ doufá devatenáctiletý forvard.

Hned ty další můžou Hanáci získat v pátek 13. 1., kdy na svém ledě přivítají chomutovské Piráty. Utkání začíná v 15:00.